Belöningen: Tre Kronor

HOCKEY

Frögren uttagen i landslaget: ”Skitkul”

Foto: Tät kamp Färjestad vann den jämna matchen mot Luleå.

Han har varit Färjestads genomgående bäste spelare under hösten – nu får han betalt.

Efter en ny stormatch blev Jonas Frögren uttagen till Tre Kronor.

– Det ska bli skitkul att spela, jag känner mig starkare än någonsin.

Foto: Frögren.

Färjestad har valt att satsa på spelskickliga, offensiva backar den här säsongen. Samtliga försvarare har sina största förtjänster i det offensiva spelet. Samtliga utom Jonas Frögren. Därför vilar ett extra tungt ansvar på honom.

”Vuxit med uppgiften”

– Jag har givits mycket speltid och ett stort ansvar och känner att jag vuxit med uppgiften. Det gäller att ta åt sig rollen som defensiv back och göra det så bra som möjligt, jag är ingen målskytt.

Det har Jonas gjort i år. Han har varit lagets bäste och mest jämne spelare i år, och belöningen fick han efter segermatchen mot Luleå i går. En plats i Tre Kronor.

– Det ska bli skitkul, jag känner mig starkar än någonsin.

Tar mer ansvar

Att 27-åringen blev uttagen till landslaget kom inte som någon chock för de som följt Färjestad. Frögren har utvecklats en hel del från förra säsongen, som får betraktas som lite av ett mellanår, och anledningarna är flera.

– Jag har följt honom nära sedan han kom hit och han har aldrig varit så här bra, och aldrig så här harmonisk, säger Färjestads assisterande tränare Clas Eriksson.

– Förut klarade han inte av att ta det ansvar som vilade på honom, men det gör han nu.

Framgången är dock ingenting som kommit gratis. Jonas har jobbat hårt med sig själv mentalt, och menar att det är en stor anledning till framgången.

– Jag tänkte om inför den här säsongen, och bestämde mig för att inte gräva ned mig om jag gör ett misstag. Det kommer nya byten och nya matcher, det är bara att släppa och gå vidare.

Drömmer om NHL

Drömmen att åka över till NHL finns fortfarande, och frågan är om han inte är närmre nu än någonsin.

– Ja, fortsätter han så här kan de inte hitta många bättre backar än honom, avslutar Clas Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM