Filmningskritiken mot Ryan Lasch: ”Han ska skämmas”

HOCKEY

Frölundas Ryan Lasch föll lätt i en situation med Skellefteås Emil Djuse.

Det fick C More-studion att se rött.

– Han ska skämmas, säger experten Johan Tornberg.

Brynässtjärnan Kevin Clark fälldes förra veckan av disciplinnämnden för diving, efter en uppmärksammad närkamp med Djurgårdens Markus Ljung.

– Han söker interference och faller som en fura. Som ett fågeldun. Det är bedrövligt, sa C Mores expert Petter Rönnqvist under matchen.

I lördagens SHL-möte mellan Skellefteå och Frölunda inträffade ännu en uppmärksammad situation då Frölundas Ryan Lasch såg ut att falla väl lätt vid en närkamp med Emil Djuse vid sargkanten.

Kritiseras hårt

Det fick C More-studion att gå i taket i periodpausen.

– Det jag funderar på här.. Lasch får en handske i ansiktet och sen helt plötsligt får han en stukad klöv. Benen går av på honom och han lägger sig ner och Djuse ska åka ut, säger Johan Tornberg och fortsätter:

– Det är som du säger Niklas, vi måste.. räkningen ska skickas in direkt och han ska skämmas och stå där och då ska han tänka att han inte ska hålla på med det här. Har vi varit på Kevin Clark tidigare ska vi vara på Lasch nu.

”Ska upp en wall of shame”

Tornberg får medhåll av kollegan Niklas Wikegård.

– Jag har alltid försökt med att fotbollen rullar, donar och har sig, men nu är hockeyn där i allra högsta grad. Jag tycker det ska upp en wall of shame. Någonstans ska det finnas en statistiksida på SHL:s hemsida vilka som filmar.

Emil Djuse fick två minuters utvisning för holding.

Lasch svarade sedan Niklas Wikegård på Twitter.

”Vilken match har du sett? Jag är ur balans och blir nerknuffad i en märklig position. Det var en bra närkamp som jg inte vann. Sluta leta upp saker som inte existerar bara för att få rubriker”, skrev han.

Svaret från Wikegård blev sylvasst.

– Jag tycker det är jättesorgligt att han svarar så där eftersom han vet att han filmar och jag tror att alla som tittar på hockey eller i alla fall stått på ett par skridskor vet att han filmar, säger Wikegård i C Mores studio och tar ny sats.

– För mig så sänder han jättedåliga signaler, och min känsla är att jag skulle aldrig skulle vilja ha en sån här spelare i mitt eget jag om jag var tränare. Då skulle jag bett han packa och åka hem och jag tror att alla andra tycker likadant.

Vann med 3–0

Matchen då?

Gästerna från Göteborg var klassen bättre och vann med 3–0 efter att nyförvärvet från KHL, Jan Mursak, haft ett finger med i det mesta. Han hade nämligen tre poäng i matchen, varav två assist.

– Vi jobbade hårt i 60 minuter. Det kändes som slutspel. Skön seger för oss!, säger Jonathan Sigalet till C More.

1 av 2 | Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYR N
Så spelar Sverige i OS-hockeyn 2018 00:16

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM