Assistkungen Lauritzen sänkte LHC med två mål

HOCKEY

Sebastian Lauritzen gjorde två - sköt bonuspoängen till Brynäs

Assistkungen Sebastian Lauritzen sänkte Linköping med två mål.

Brynäs plockade med sig bonuspoängen, men matchhjälten var besviken.

– Vi skulle haft med oss segern, säger Lauritzen.

Brynäs Sebastian Lauritzen har serverat lagkamraterna med passning efter passning. Men i målprotokollet har det varit tunt.

16+1 inför kvällens match.

Puckarna har helt enkelt inte velat in i kassen. Men mot LHC lossnade det.

Efter en första period, där han återigen försökt utan att hitta rätt, sa han att det skulle lösa sig bara han hittade lägena.

”Får en ganska bra träff”

Och han visade snabbt att det inte bara var en trött floskel. 2.11 in på andra kom läget i power play, och Lauritzen kunde pricka in ett förlösande mål.

– Får en ganska bra träff, det var skönt, säger Lauritzen till Canal Plus.

Innan dess hade Brynäs och Linköping växlat chanser i en hygglig första period, där nämnde Lauritzen haft ett skott i stolpen.

Sebastian Karlsson kvitterade 6 minuter efter ledningsmålet på ett fint sätt, när han bröt in från kanten och sköt ett rappt skott i nättaket.

När Brynäs tog tillbaka ledningen med fem minuter kvar att spela hade det hängt i luften ett tag. Jonas Nordquist hade haft en i stolpen strax innan han gav hemmaledningen ledningen.

Lindhagen kvitterade

Men underbart är kort. Erik Lindhagens skott letade sig in mellan benskydden på Thomas Greiss och matchen gick till förlängning.

– Vi skulle haft med oss segern, säger Lauritzen, som dock fick avgöra matchen.

När assistkungen fick chansen igen visade han att målsinnet kalibrerats. En pass letade sig in framför kassen och 27-åringen vinklade in pucken som gav Brynäs bonuspoängen, med 27 sekunder kvar av förlängningen.

Linköping fick åka hem efter ytterligare poängtapp på bortais.

ARTIKELN HANDLAR OM