Wales nobbade Lars Lagerbäck

HOCKEY

Valde istället att anställa förre storspelaren Gary Speed som förbundskapten

Lasse Lagerbäck blir inte ny förbundskapten för Wales.

Enligt Daily Mail kommer istället uppdraget gå till tidigare spelaren Gary Speed, 41, numera tränare för Sheffield United.

Foto: Omtyckt Lars Lagerbäck har gjort succé som förbundskapten, åtminstone enligt spelarna som nu vill behålla honom även efter VM.

Den förre svenske förbundskaptenen har länge setts som favorit till jobbet som förbundskapten för Wales.

I början av veckan intervjuades Lagerbäck och fem andra kandidater till jobbet.

Men enligt Daily Mail har Wales fotbollförbund beslutat att jobbet ska erbjudas til en walesare.

När Speeds namn dök upp i spekulationerna för någon vecka sedan sa den tidigare mittfältaren, som i höstas tog över Sheffield United i the Championship:

– Jag är väldigt lycklig där jag är, men jag är stolt över att vara walesare och jag skulle naturligtvis känna mig stolt över att en dag få bli förbundskapten.

Coleman valde grekisk klubb

En annan av huvudkandidaterna, Chris Coleman, uppges överväga att tacka ja till att bli tränare för grekiska Larissa.

Enligt Daily Mail kommer Sheffield United på måndag tillkännage att Speed lämnar klubben och att man får en ekonomisk kompensation från Wales fotbollförbund.

Populäre Speed har spelat i Leeds, Everton, Newcastle, Bolton och Sheffield United. Under åren 1990–2004 gjorde han 85 landskamper för Wales.

Beslutas på tisdag

Ceri Stennet, presschef Wales fotbollförbund, säger till Sportbladet:

– Vi hoppas kunna tillkännage ett beslut på tisdag. Gary Speed fanns inte bland de sex kandidaterna som vi intervjuade i början av veckan.

Innebär det att han inte är aktuell att bli walesisk förbundskapten?

– Vi måste inte välja någon av de sex personerna som vi har intervjuat. Om någon annan blir tillgänglig så kan situationen förändras. Men just nu är Gary Speed anställd av Sheffield United, säger Stennet.