Vancouver tog sista chansen

HOCKEY

Vann klart i Chicago i natt

NEW YORK. Vancouver lyckades rädda säsongen i natt.

Men så satt Mats Sundin på läktaren också.

– Ja, det var väldigt kul att se honom och hans närvaro verkade ge effekt. Dessbättre kommer han till Vancouver för sjätte matchen också, säger Henrik Sedin till Sportbladet efter 4-1-segern i United Center.

Foto: Kevin Bieksa blev stor matchvinnare i Vancouver med två mål och en assist.

Mats Sundin spelar som bekant inte hockey längre, han gick ju i pension efter sin knappt halvårslånga sejour i Vancouver förra året.

Ändå har han tydligen fortfarande viss inverkan på Stanley Cup-slutspelet.

”Gav en energi-boost”

Legendaren var i natt på plats i United Center, för att ge de förra lagkamraterna sitt stöd när hela säsongen låg i potten – och hans närvaro gav alltså effekt.

– Ja, vi var alla glada över att få träffa honom igen. Det gav en extra energi-boost, säger Henrik Sedin när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Dessbättre ska Mats med till Vancouver och se den sjätte matchen också. Det kan behövas.

Påtaglig skillnad

Well, spelar hans gamla kompisar som i den femte matchen är det inte säkert att det kärvs så mycket extra-hjälp utifrån.

Skillnaden på nattens Canucks och den som uppträtt i de tre närmast föregående matcherna var påtaglig.

De gjorde allt rätt som de tidigare gjort fel. De var skärpta i avslutningarna, de uppträdde med tålamod och de undvek att ta alltför många utvisningar – och dem de ändå drog på sig såg de för en gångs skull till att döda.

– Ja, det kändes som att vi var oss själva igen. Vi kände faktiskt ingen press utan gick ut och spelade vårt eget spel, säger ”Henke”.

– Sedan lät vi mycket riktigt bli att ta så många dumma utvisningar. Och så var målvakten, Luongo, riktigt bra igen. Det var väldigt viktigt.

”De snackar mycket”

Till ekvationen hör också att Chicago uppträdde väl självsäkert och inte riktigt såg ut att vara beredda att utföra det skitgöra som krävs i varje slutspelsmatch.

– Jo, de blir gärna lite självsäkra och trodde nog att det här var klart. Det finns några killar i deras lag som har den attityden. De snackar väldigt mycket och går ibland över gränsen. Men nu såg vi till att de får flyga tillbaka till Vancouver och det känns bra , menar skyttekungen Sedin.

Vinner Canucks även då tvingar de fram en sjunde match då känns det som praktiskt taget vad som helst kan hända.

– Ja, spelar vi som i natt, då tror jag att vi kan vända det här, instämmer Henrik Sedin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL