Björklöven inte längre i konkurs

HOCKEY

Hovrätten häver beslutet

Björklöven är inte längre i konkurs.

Hovrätten för övre Norrland har beslutat att häva tingsrättens konkursbeslut.

– Stort för hockeyn i Umeå och stort för Björklöven, säger Mattias Lundberg, ordförande i Björklöven AB.

21 april begärde Björklöven sig själva i konkurs.

Därmed räknade alla med att den klassiska klubben, som tog SM-guld 1987, skulle få spela i division II istället för allsvenskan nästa säsong.

”Stort för hockeyn”

Men efter konkursbeskedet inleddes ett intensivt arbete, både från föreningens och andra eldsjälars sida, för att samla in pengar för att kunna rädda dem.

Förra veckan lämnade de in en överklagan, och i dag kom beskedet på att ishockey-Umeå hade hoppats på: Hovrätten upphäver Björklöven AB:s konkurs.

– Stort för hockeyn i Umeå och stort för Björklöven, säger Mattias Lundberg, ordförande i Björklöven AB, till Västerbottens Folkblad.

De är dock medvetna om att det fortfarande återstår en hel del arbete för att klubben ska kunna spela vidare i allsvenskan.

– Samtidigt är detta bara nästa steg. Nu är det bara att ta djupa andetag och gå vidare. Senast på måndag ska vi lämna in elitlicensen till hockeyförbundet där vi ska uppvisa positivt eget kapital och visa att vi är solventa, säger Lundberg.

Björk känner lättnad

Johan Björk, som är mannen som har lett insamlingsarbetet för att rädda Björklöven, blev glad när han fick beskedet.

– Jag känner naturligtvis en stor lättnad. Bara att gratulera Umeåborna som får fortsätta se hockey. Men samtidigt måste vi vara medvetna om att det återstår mycket jobb. Många frågor återstår att lösa med organisation, styrelse och budget, säger han till VF.

ARTIKELN HANDLAR OM