Timrå lånar in målvaktstalang

avBjörn Forsgren

HOCKEY

Efter Åkerlunds skada – Lindvall lånas in

I dag kom beskedet för Timråmålvakten Magnus Åkerlund: Han blir borta i 3–6 veckor med sin ledbandsskada.

Då lånar Timrå in talangmålvakten Gustaf Lindvall, 19, från Sundsvall.

– Det ska vara klart innan lördag, säger sportchef Stefan Lindqvist till Sportbladet.

Magnus Åkerlund.

I dag fick Magnus Åkerlund, 24, svaren på den magnetröntgen han gjorde i Stockholm i går. Ledbandet i högerknät är, precis som man befarade, delvis av och han väntas bli borta i minst 3–6 veckor.

– Det är alltid tungt när det blir skador, och det är ju extra bökigt när det är målvaktsskador, säger Stefan Lindqvist som inte kommer värva in någon ersättare.

"Inte många matcher kvar"

– Nej, inte initialt. Det är inte så många matcher kvar nu innan uppehållet så vi kör på, säger han.

Men däremot kommer man att låna in målvakten Gustaf Lindvall, 19, tidigare Skellefteå AIK men numera Sundsvall. Då Timrå och Sundsvall har ett samarbete samtidigt som Lindvall är junior, kan man flytta honom mellan klubbarna från dag till dag.

– Vi för en dialog med Sundsvall och diskuterar det, det ska nog inte vara något problem och blit nog klart inom några dagar. Jag förutsätter att det är klart tills matchen på lördag (borta mot Djurgården).

Till kvällens match mot HV71 kallar man dock upp Rickard Steijer från juniorlaget.

"En smäll i ansiktet"

Det var i tisdagens match mot Södertälje Magnus Åkerlund, 24, tvingades kliva av i den andra periodpausen. När Åkerlund skulle göra en sidledsförflyttning i periodens slutsekunder kände han hur han fastnade med skridskon.

Tidigare under säsongen har Åkerlund haft problem med vänsterknät. Men under landslagsuppehållet kunde han träna upp sig och kände sig i toppform. Då kom nästa bakslag – i det andra knät.

– Det är otroligt tungt. Efter uppehållet har jag kunnat träna på riktigt bra och allt har känts bra. Jag hade kämpat för att hitta formen och så kommer det här, så klart känns det som en smäll i ansiktet, säger Åkerlund till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM