AHL

Nylander: ”Jag hade supertur i oturen”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Karriären kan vara över

Michael Nylander trodde att han brutit nyckelbenet och bad själv om att få åka till sjukhus.

Där kom chockbeskedet – 38-åringen har brutit två nackkotor och nu kan karriären vara över.

– Läkarna säger att det inte ska vara någon risk för förlamning i alla fall. Jag hade supertur i oturen, säger Nylander.

Nylander.
Nylander.

Michael Nylander hade pucken intill sargen under en AHL-match för sitt Rochester när Grand Rapids back Brendan Smith tog sats. Tacklingen tog illa på svensken som föll till isen med smärtor.

– Jag hade petat ner pucken när jag blev tacklad in i sargen. Spelaren kom i stort sett över huvudet. Det bara small. Jag trodde att jag hade brutit nyckelbenet faktiskt. Det kändes inte alls bra, säger Nylander.

38-åringen kunde ta sig av isen för egen maskin men bad sedan om att få åka till sjukhus där han röntgades. Väl i sjukhussängen kom läkarna sedan med ett chockbesked.

– Det är två nackkotor som har gått sönder. Jag vet inte hur illa det är men läkarna ska operera mig snart så vi får se efter operationen. Men det kunde ha varit mycket värre.

Nylander säger att tanken slagit honom på hur nära det var att det gick värre.

– Läkarna säger att det inte ska vara någon risk för förlamning. Man får säga att man hade turen med sig på så vis. Jag kan röra på allting så det är tur.

”Läkarna får göra sitt bästa”

Nu väntar svensken på att få en operationstid då kirurgen eventuellt ska operera in skruvar i hans nacke. Om Nylander någonsin kommer att kunna spela ishockey igen är oklart.

– Jag är ändå jätteglad att det är som det är nu. Läkarna får göra sitt bästa nu men jag haft supertur i oturen.

Michael Nylander är utlånad till Floridas farmarlag Rochester från Washington Capitals där svensken inte lyckades ta en plats i år.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AHL