Dömdes till böter – nu frias Bristedt

avMartin Tolén

Leon Bristedt dömdes till böter för filmning.

Men nu har Riksidrottsnämnden gått in och hävt domen.

”Riksidrottsnämnden bifaller Leons överklagan och upphäver därmed Disciplinnämndens dom”, skriver Rögle på sin hemsida.

I slutet av november dömdes Röglestjärnan Leon Bristedt på isen efter en duell med Timråbacken Filip Hållander och dömdes då till böter på 5 000 kronor för filmning av disciplinnämnden.

Bristedt kastar sig och blir liggande på isen med händerna för ansiktet i ett försök att få det att se värre ut än det är”, stod det i beslutet.

”Vill inte bli utpekad som filmare”

Men Bristedt överklagade domen, hävdade att han fått Hållanders armbåge i ansiktet och visade upp en bild på sin skadade näsa.

– Jag vill inte bli utpekad som filmare när jag får stryk. Det är därför jag kommer överklaga, sa Bristedt till Expressen då.

Och nu har har Riksidrottsnämnden bestämt sig för att ändra disciplinnämndens beslut. Man har valt att gå på Bristedts linje och friat Rögleforwarden.

”I sin överklagan förklarade Röglespelaren att motståndarens arm träffat visiret som tryckte in det mot näsan vilket ledde till omedelbar smärta då Leon fyra dagar tidigare brutit näsan och alltjämt hade smärta. Riksidrottsnämnden bifaller Leons överklagan och upphäver därmed Disciplinnämndens dom”, skriver Rögle på sin hemsida.

Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leon Bristedt
ARTIKELN HANDLAR OM