Säsongen över – då bygger Brynäs om

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Säsongen är över för Brynäs.

Och nu väntar en hel del förändringar i truppen. 

Sportbladet har tittat närmare på hur laget kan se ut kommande säsong.

Brynäs lyckades inte knipa den sista slutspelsplatsen. Det blev förlust borta mot Frölunda och Örebro knep den sista slutspelsplatsen.

En ny turbulent säsong är därmed över för Gävleklubben där sportchefen Stefan Bengtzén fick sparken redan i oktober och tränarduon Tommy Sjödin/Jan Larsson i november. Dessutom har en handfull spelare tvingats lämna Brynäs.

Nu är säsongen över och arbetet med att färdigställa nästa säsongs trupp ska slutföras. Ett arbete som redan har startat och där Brynäs måste fylla på med en hel del spelare i de två första femmorna.

Sportbladet har berättat att Michael Sundlöv återvänder som sportchef och kommer att jobba under sportdirektören Andreas Dackell. 

Ett drömnamn som Brynäs är nära är förstås förre lagkaptenen Anton Rödin, som har några skadefyllda år bakom sig sedan han lämnade klubben.

Som Sportbladet tidigare har berättat handlar det om ett långtidskontrakt där parterna inte har vant helt överens om lönenivån.

Vad händer med Boqvist?

En annan publikfavorit, Jesper Boqvist, förlängde nyligen sitt kontrakt med Brynäs vilket innebär att om han blir nedskickad till AHL har rätt att återvända till Sverige och då är det Brynäs han har kontrakt med. 

Sedan finns det också frågetecken för en annan stortalang, 18-årige Victor Söderström. En hel del talar för att det blir spel med Brynäs även kommande säsong. Men Söderström kommer garanterat att gå högt i sommarens draft och det kan bli så att klubben som väljer backtalangen vill att han kommer över direkt. 

Något som var fallet med Adam Boqvist för ett år sedan. 

När det gäller spelare in har Sportbladet redan skrivit om att Västerås succémålvakt Samuel Ersson är klar till kommande säsong. Något som också betyder att David Rautio inte blir kvar. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Tio tröjnummer som hedrats av Brynäs 01:23
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM