Henrik Sedin bakom mäktig vändning

HOCKEY

”Vi var inte alls med i början”

NEW YORK. Efter halva matchen mot Winnipeg låg Vancouver under med 2-0.

Men sedan kom de, med bröderna Sedin i spetsen, tillbaka och vände till 5-2-seger.

– Vi var inte alls med i början, men sedan stod vi verkligen för en imponerande uppryckning, säger Henrik Sedin till Sportbladet.

Nej, det började inget vidare för Canucks i nattens hemmamöte med Jets.

Gästerna tog snabbt ledningen med 1-0 och ökade, helt rättvist, på till 2-0 en bit in i andra perioden.

Då var det inte mycket som talade för att Vancouver skulle bärga några poäng.

– Nej, vi var inte alls med i början. Man kunde tydligt se att vi inte hade fräscha ben, säger Henrik Sedin på telefon från västra Kanada.

– Men i mitten av andra lyckades vi reducera och då kom vi igång. Sedan tycker jag vi får står för en riktigt imponerande uppryckning.

”Får inte mycket tid”

Ja, innan mittperioden var över hade de vänt till 3-2-ledning – och den stod sig sedan tills de kunde trycka in två mål i tom kasse i slutminuten.

– Winnipeg är inget lätt lag spela mot. De hade vunnit fem raka innan den här matchen och man förstår varför. De kör hårt, tacklas mycket och har väldigt offensiva backar. Man får inte mycket tid, fortsätter ”Henke”.

– Så det är väldigt starkt av oss att få till en vändning av det här slaget.

Han och tvillingbrorsan Daniel bidrog, förstås, i hög grad till att den kom till stånd. Henrik satte ett av de där målen i tom kasse – med en rätt läcker backhand – och därtill svarade de för två assist vardera.

– Jo, det har rullat på bra på slutet. Framförallt har ”Danne” producerat mycket, medan jag väl haft lite poängtorka. Idag kändes det helt okej när vi väl kom igång. Framförallt var det skönt att vi fick till det i powerplay, säger Henrik.

”Varje match är en slutspelsmatch”

Med de två poängen bet sig Canucks fast på andraplatsen i Pacific-divisionen, men att påstå att de befinner sig på säker slutspelsmark vore att ta i. Racet i den västra konferensen är stenhårt.

– Ja, om vi hade fått stryk idag hade vi nästan kunnat ramla ner under strecket. Varje match vi spelar är slutspelsmatch och så har det varit ett längre tag, konstaterar ”Henke”.

– Men det är roligt också. Tidigare när vi vunnit konferensen har vi i praktiken varit klara redan i januari och ifjol, när det inte alls gick bra, var vi borta lika tidigt. Då betyder matcherna sista månaderna ingenting, men det gör de nu och då blir det mycket mer inspirerande att spela.

Även Alex Edler stod för en assist i nattens match – och Eddie Läck stoppade 23 av 25 skott.

ARTIKELN HANDLAR OM