Får inte spela i SHL: ”Tills dess, lycka till”

avMartin Tolén

Publicerad:

Wikstrand får inget medlidande – tvingas till NHL

Foto: BILDBYRÅN

Mikael Wikstrand får inget medlidande av Ottawa Senators.

Nu tvingas backen tillbaka till Nordamerika om han vill spela hockey den här säsongen.

– Han hörde av sig till Bryan (Murray) igen förra veckan och Bryan svarade att han är mer än välkommen till Binghamton, säger Ottawas assisterande general manager Pierre Dorion.

Triangeldramat mellan Mikael Wikstrand, Färjestad och Ottawa Senators rullar vidare.

Wikstrand lämnade Frölunda för Färjestad i somras med motiveringen att han ville komma närmare familjen i Mora.

Men när Ottawa Senators inledde sitt camp var Wikstrand på plats i Nordamerika, men flög hem till Sverige igen efter att ha skadat sig i första matchen.

”Han kan spela i korpen”

Wikstrand, 22, flög dock hem utan att meddela Ottawa-ledningen – som rasade.

– Han (Wikstrand) kan börja jobba i en mataffär eller spela i korpen. Han kan under inga omständigheter spela professionellt i Sverige, sa Senators general manager Bryan Murray då.

I efterhand meddelade Wikstrand att han lämnat klubben och rest hem på grund av att ”en nära familjemedlem är svårt sjuk”.

Strax därefter berättade Mikael Wikstrand att hans bror drabbats av leukemi.

– Med tanke på vilken svår sjukdom det är vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt med honom och även med resten av familjen, det är tufft för oss alla, sa han då.

Men trots de premisserna verkar inte Wikstrand få spela i Sverige i år.

Tvingas till AHL

Nyligen var han i kontakt med Ottawa Senators igen, som meddelade att de tänker ha honom fortsatt avstängd från att spela i Sverige och att om han vill spela hockey den här säsongen blir det i AHL – och inte Färjestad.

– Han hörde av sig till Bryan (Murray) igen förra veckan och Bryan svarade att han är mer än välkommen till Binghamton (Ottawas farmarlag i AHL). Tills dess, lycka till, säger Pierre Dorion, assiterande general manager i Ottawa Senators till radioprogrammet TSN 1200, enligt DT.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM