Nyckelback kan missa premiären

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Lättare skada på underkroppen”

Foto: BILDBYRÅN

Sebastian Aho är borta från JVM-turneringen på grund av skada.

Nu riskerar en annan nyckelback, Gustav Forsling, också att missa premiären.

– Han har en lättare skada på underkroppen, men blivit klart bättre de två senaste dagarna. Vi tar beslut om spel efter morgondagens matchvärmning, säger landslagsläkare Sofia Sunnerud.

Skador på backsidan stör inför morgondagens JVM-premiär mot Schweiz. Sebastian Aho träffades av en puck på struphuvudet i genrepet mot Kanada och missar turneringen.

Även Gustav Forsling fick skadekänning mot Kanada och kunde inte fullfölja matchen. När Juniorkronorna tränade nu på förmiddagen var Forsling bara med på lagfotograferingen och lämnade sedan isen.

Det är oklart om Linköpingsbacken kan spela mot Schweiz.

– Han fick en lättare skada på underkroppen under matchen mot Kanada. Det var ganska mycket en försiktighetsåtgärd att vi plockade bort honom från matchen och av samma anledning var han inte med på träningen i dag. Han genomgår rehabilitering och det har blivit klart bättre under de här två dagarna. Efter matchvärmningen i morgon tar vi ett beslut om han ska spela eller inte, säger Sofia Sunnerud.

Så det finns hopp att han spelar?

– Ja, det finns chans att han spelar, men det är ett beslut vi fattar i morgon.

Ny kedjekamrat för Nylanders

Även offensivt gör landslagsledningen vissa korrigeringar.

Dmytro Timashov och Joel Eriksson Ek hade bytt plats, vilket betyder att Timashov matchades i kedjan med bröderna Nylander.

– Timashov och William har spelat ihop tidigare och vi vill testa hur det fungerar, säger assisterande förbundskapten Anders Johansson.

Målvakten Felix Sandström fanns inte med mot Kanada på grund av att han kände sig småkrasslig. Men någon fara för premiären ska det inte vara.

– Han hade lite känning i magen, men det är ingen fara. Han är redo för spel, säger Anders Johansson.

Englund lagkapten

Däremot är det inte bestämt vilken målvakt som står mot Schweiz.

– Vi tar beslutet efter matchvärmningen i morgon, säger Johansson.

Juniorkronorna har även utsett sina kaptener. Andreas Englund blir lagkapten medan William Nylander och Axel Holmström blir assisterande kaptener.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM