Legendarens son till Allsvenskan

avMartin Tolén

HOCKEY

Pappan har gjort 600 NHL-matcher – sonen till Tingsryd

Foto: Foto: TT
Alexander Ruuttu spelade JVM för Finland 2012.

Christian Ruuttu har gjort över 600 NHL-matcher och spelat i SHL med Frölunda.

Nu är hans son, Alexander Ruuttu, klar för allsvenska Tingsryd.

– När man var liten försökte man imitera och ta efter det han gjorde men vi är nog ändå ganska olika, säger Alexander Ruuttu till klubbens hemsida.

RANKNING: Så starka ser trupperna i Hockeyallsvenskan ut just nu

Tingsryd är tillbaka i Allsvenskan igen efter att ha varit nere i division 1.

Inför återkomsten har man nu gjort klart med Alexander Ruuttu, 22, från finska TPS där det blev fyra poäng på 25 matcher.

Desto mer känd är hans far Christian Ruuttu med ett förflutet i Frölunda, men framför allt gjort över 600 NHL-matcher och vunnit VM-silver med Finland.

– Jag vet inte om vi är speciellt lika i spelet, jag har förstås kollat på honom och många av hans matcher och när man var liten försökte man imitera och ta efter det han gjorde men vi är nog ändå ganska olika, det är svårt för mig att säga, säger Alexander Ruuttu till Tingsryds hemsida.

"Ska spela med fart"

22-åringen kan användas både som forward och center och anländer till Sverige i slutet av juli för att göra sig redo inför säsongen.

– Jag fick ett samtal från Tingsryd där de berättade för mig om föreningen och deras sätt att spela och jag tror det blir väldigt bra med Tingsryd och Sverige för min del. Desto mer jag funderade på det efter de hade ringt, desto bättre tyckte jag det lät. Vi är ett ungt lag som ska spela med fart och det borde passa mig bra och mitt spel borde därför även passa Tingsryd bra, säger Alexander Ruuttu.

RANKNING: Så starka ser trupperna i Hockeyallsvenskan ut just nu

ARTIKELN HANDLAR OM