”Ser absolut inte mig själv som en buse”

Trebarnspappan Rahimi redo för första titeln

avAdam Borg

HOCKEY

På isen är han känd för sin tuffa spelstil.

Vid sidan av är han en lugn trebarnspappa som njuter av familjelivet.

Nu vill Daniel Rahimi vinna sin första stora titel någonsin.

– Jag känner mig mer förberedd än jag någonsin varit.

Daniel Rahimi lämnade Linköping inför förra säsongen och flyttade till Schweiz och Davos. Men när han inför i år återvände hem till SHL föll inte valet på Linköping, utan Växjö. I Lakers har Rahimi vuxit ut till en viktig kugge i ett lag som så här långt varit ostoppbara.

– Jag tycker att vi har ett väldigt välkomponerat lag med mycket skicklighet. Vi har väl utstuderade roller i laget som jag tycker gör oss starka. Samtidigt är alla villiga att göra skitjobbet. Det är otroligt viktigt, speciellt den här tiden på året, säger Rahimi.

Backbjässen stod under grundserien för sin poängmässigt bästa säsong hittills i karriären med 14 poäng på 43 matcher. Men säsongen har inte bara gått i dur. Rahimi toppar utvisningsligan över säsongen och har hamnat i blåsväder på grund av flera avstängningar. Trots det ser inte Rahimi sig själv som en buse på isen.

– Jag har dragit på mig en hel del utvisningar och det är ju aldrig bra. Det har blivit alldeles för många i år. Å andra sidan så ser jag absolut inte mig själv som en buse. Jag försöker alltid bara göra mitt bästa för att vinna och ibland så går man över gränsen. Ibland blir det för ofta och den här säsongen gick jag över gränsen två gånger rejält.

”Det är klart att man börjar tvivla på sig själv”

Björklöven-fostrade Rahimi blev först avstängd tre matcher efter en knätackling på Skellefteås Tim Söderlund. Bara två veckor senare var det dags igen. Rahimi fick stå utanför laguppställningen i ytterligare fem matcher efter en huvudtackling på Luleås Petter Emanuelsson.

– Jag har bara haft en avstängning tidigare i min karriär och i år fick jag helt plötsligt två på två veckor. Det är klart att man börjar tvivla på sig själv och sitt sätt att spela. Man rannsakar sig själv och funderar mycket, säger han och fortsätter:

– Men till slut så vänder det och man börjar tänka på vad man kan göra bättre. Det är aldrig bra att grubbla för mycket över vad som gått fel utan man ska se vad man kan göra bättre. Det har så klart påverkat mig men jag tror också att det har påverkat mig till det bättre.

Foto: BILDBYRÅN STEFAN NILSSON
Rahimi med sina tre döttrar i lekparken.

”Älskar att vara pappa”

Utanför ishockeyn går nästan all annan tid åt till familjen. I fjol blev Rahimi pappa för tredje gången.

– Som pappa är jag kärleksfull och kanske lite väl snäll ibland. Jag försöker att ha kul med barnen och aktivera dem mycket. Jag älskar verkligen familjelivet och älskar att vara pappa. Men det är klart att med tre småbarn så är det mycket att göra. Man har fullspäckade dagar men det är något jag också trivs med.

30-åringen tror också att tiden med familjen hjälper honom mycket på isen.

– Jag tror att det hjälper mig väldigt mycket inom ishockeyn också. Speciellt i år med avstängningarna. Det är klart att det var en tuff tid för mig personligen. Men när man väl är hemma så är det inte så att jag kan grubbla över det. Då har man fullt upp med annat och man får extremt mycket glädje av barnen.

Foto: BILDBYRÅN STEFAN NILSSON

Chans att ta sin första stora titel

Finalserien mot Skellefteå blir en repris på finalerna från 2015. Då gick Växjö segrande ur striden och kunde säkra klubbens första SM-guld någonsin. Den säsongen tillhörde Rahimi Linköping. Och faktum är att backen fortfarande inte vunnit någon stor titel under hela sin professionella karriär. Det är något han vill ändra på nu.

– Jag har spelat tretton år professionellt och aldrig vunnit något. Det är klart att det skulle betyda otroligt mycket. Jag har verkligen suktat efter att få vara i det laget som höjer bucklan efter säsongen i många år nu. Jag känner mig mer förberedd än jag någonsin varit. Jag tycker att vi som lag känns väldigt förberedda också. Nu är det bara examensarbetet kvar. Så nu är det bara att köra.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM