Zibanejad skadad – borta på obestämd tid

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

HOCKEY

Tung smäll för New York Rangers.

Mika Zibanejad har ådragit sig en hjärnskakning.

Enligt New York Post blir han borta på obestämd tid.

– Han har symptom. Jag vet inte hur många, eller vad det handlar om exakt, säger tränaren Alain Vigneault enligt Rangers Twitter.

Elva mål och elva assist, totalt 22 poäng på 24 matcher. Mika Zibanejad har haft en fin höst för New York Rangers i NHL. Han leder den interna poängligan i klubben, och är delad tvåa i den svenska poängligan. Endast Filip Forsberg har gjort fler poäng.

Men nu får klubben klara sig utan Zibanejad.

Avbröt tisdagens träning

New York Post skriver att 24-åringen har ådragit sig en hjärnskakning och blir borta på obestämd tid. Det är oklart när centern fick hjärnskakning, men han tvingades avbryta tisdagens träning på grund av besvären.

– Jag fick reda på det igår morse, på tisdagsmorgonen. Jag vet inte om ni minns när han fick en tackling av Helm vid sargen? Det såg inte ut att vara något allvarigt. Som jag förstod det så pratade han med läkarna efteråt, då mådde han bra, det var inga problem. Han spelade även nästa match (Vancouver), och mådde bra, säger tränaren Alain Vigneault.

– Vi hade en ledig dag i måndags och sedan när han kom in till tisdagens träning så mådde han inte bra. Så då tog vi bort honom, vi följer hjärnskakningsprotokollet.

”Får gå igenom protokollet”

Zibanejad missade förlusten mot Florida Panthers och kommer även som sagt att missa fler matcher.

– Han har en hjärnskakning, eller symptom. Så han får gå igenom protokollet, steg för steg.

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM