Ny Växjöseger – Rasmussen målskytt

HOCKEY

Hyllningar innan nedsläpp, storseger och målskytt.

Dennis Rasmussen första hemmamatch sedan återkomsten blev en succé.

– Skönt att få sätta dit en puck, säger Rasmussen till C More.

Efter tre år i Nordamerika återvände Dennis Rasmussen till Växjö för två veckor sedan. Mot Rögle fick 27-åringen äntligen göra sin första match på hemmaplan – och det hade inte kunnat bli en mycket bättre återkomst inför hemmafansen.

Han fick ta emot hyllningar innan nedsläpp och sedan var Rasmussen en av spelarna som visade vägen i 5-0-segern. 27-åringen spelade 15 minuter, hade +3 och fastställde slutresultatet till 5-0 – hans första mål sedan återkomsten i Växjö.

– Helt sjukt. Egentligen borde man inte vara förvånad. Vi har otroliga fans, säger Dennis Rasmussen.
– Skönt att sätta dit en puck också, säger Rasmussen till C More.
Rasmussen spelade ihop med Tuomas Kiiskinen och Elias Pettersson, och han tycker att de har något bra på gång.

– Vi hittar varandra bra på träning och vi hade några bra chanser där framförallt jag borde gjort mål på och Kiiskinen också. Elias gör mål på allt, säger Rasmussen och ler.

Växjötränaren Sam Hallam berömmer Rasmussen efter 5–0-vinsten.

– Jag är jätteglad att Rasmussen kommit in och gjort ett fantastiskt jobb offensivt framför mål och lagt grunden till att andra har gjort mål. Nu klev han återigen in på sitt kontor och fick peta in en puck, säger Hallam på presskonferensen

I och med segern är Växjö uppe på 104 poäng, hela 17 poäng före tvåan Djurgården som dock har en match mindre spelad. Men även om seriesegern är mer eller mindre säkrad trycker Rasmussen på att det är fem viktiga matcher som återstår.

– Vi har fem matcher kvar där vi ska ta en match i taget och dessa ska vi göra riktigt bra. Vi måste vara redo när det väl smäller, säger Rasmussen.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM