Zetterberg: Skönt att vi kom ur svackan

Foto: Henrik Zetterberg.
HOCKEY

NEW YORK. Efter 2-7-smällen mot Philadelphia höll Detroit Red Wings ett lagmöte.

Resultatet: Ett dygn senare gick de ut och klappade till självaste Pittsburgh med 5-1.

– Det är skönt att vi kom ur svackan, men samtidigt var det nog bra att vi fick gå genom den så vi inte börjar tro att de här är lätt, säger målskytten Henrik Zetterberg till Sportbladet.

Detroit Red Wings hade spelat oinspirerat och håglöst i två veckor, men lördagens magplask i Wells Fargo Center i Philadelphia blev droppen.

– Ja, efter den matchen stängde vi dörren till omklädningsrummet och hade ett snack inom laget, berättar Henrik Zetterberg på telefon från Pennsylvania.

– Sånt här händer, alla lag går genom mindre bra perioder under en säsong, det går aldrig spikrakt, men vi behövde prata om att det var dags att börja spela som vi ska igen.

Well, vad som än sades hade det rungande effekt.

”Nyquist gjorde jobbet”

På söndagseftermiddagen körde Red Wings över gamla rivalen Pittsburgh Penguins med 5-1 i Consol Energy Center.

– Ja, det var riktigt skönt att vi kunde komma tillbaka så starkt på en gång. Vi gjorde just det vi sa att vi skulle göra. Spelade enkelt och fuskade ingenting, fortsätter ”Zäta”.

– Samtidigt tror jag det kan vara bra att vi fick gå genom den här lilla motgången. Det ska inte gå för lätt hela tiden, då kan man få svårt att hantera motigheter senare.

Den 34-årige kaptenen svarade själv för en enastående insats i Pittsburgh och bidrog såväl med ett mål, sitt sextonde för säsongen, som en assist.

– Det var Gustav Nyquist som gjorde jobbet på mitt mål, jag fick en lysande passning så trots att vinkeln var lite dålig hade jag bara att lägga in den i tom kasse.

ARTIKELN HANDLAR OM