Tre Kronor

Dubbelt isfiasko stoppade Tre Kronor

Av: 

Jonathan Berntsson

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Landskampen i Västerås avbröts: "Det är pinsamt"

VÄSTERÅS/STOCKHOLM. Ett nytt ishaveri avbröt landskampen mellan Tre Kronor och Finland.
Det är tredje gången på kort tid på en svensk arena som problem med isen stoppar en match.

– Det är pinsamt, säger förbundets ordförande Christer Englund till Sportbladet.

Semifinalen i Champions Hockey League mellan Frölunda och Kärpät tvingades till ett långt uppehåll sedan isen i Frölundaborg gått sönder.
Och i kväll var det Tre Kronors otur att drabbas av isproblem.
När den andra perioden skulle inledas i ABB Arena i Västerås upptäcktes ett hål i isen vid den finska målvakten Juuse Saros.

Skickade tillbaka spelarna

Domarna beslöt direkt att skicka tillbaka spelarna till omklädningsrummet. Ispersonalen satte genast igång att jobba med hålet, de lagade med ny is och kolsyrespray.

– Inför varje landskamp hyvlas isen ner och ny reklam läggs innan isen spolas upp igen. Det är ofta då som den här typen av problem uppstår, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

Pågick i två minuter

Efter ungefär en halvtimmes uppehåll var isen i Västerås fixad och spelet kunde återupptas igen. Det pågick i två minuter – sedan bröts matchen en andra gång.

Då gick isen sönder på motsatta sida.

Funktionärer, förbundsfolk och de båda förbundskaptenerna samlades i spelargången. Då diskuterades det att matchen skulle hållas i en halvtimme.

– Det blir skit vad vi än gör, säger Pär Mårts.

Finlands förbundskapten Kari Jalonen var också upprörd.

– Det kommer inte fungera. Båda kaptenerna säger att de inte vill spela, säger han.

"Första gången i historien"

Strax därefter kom också beskedet att matchen avbröts helt. Precis vad som skedde i Sundsvall i fjol när Tre Kronor mötte Norge.

– Det är pinsamt att vi inte kan genomföra matchen. Det har aldrig hänt tidigare i Euro Hockey Tours historia. Jag är fruktansvärt besviken, dels att det händer igen och dels att vi inte kan slutföra matchen, säger Christer Englund.

– Det är klart att vi måste gå tillbaka och titta vad som brustit i förberedelserna. Finns det något i tidsaspekten när det gäller att förbereda isar eftersom vi ska lägga ny reklam? Nej, just nu känner jag en stor besvikelse.

Vad händer nu?

– Jag kan inte se att vi kan spela den här matchen senare under säsongen. Det mesta talar för att det är resultatet som stod när matchen bröts som gäller.

Då ledde Finland med 1–0.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor

Ishockey