Forsberg: ”Skönt att vi äntligen vunnit”

HOCKEY

Nashville bröt sex matcher lång förlustsvit

Foto: Nashville-backen Ryan Ellis och Filip Forsberg ”fistbumpar”.

NEW YORK. Det gick inte precis som en dans mot brandskattade Arizona heller.

Men Nashville lyckades efter några retsamma om och men klippa av sin sex matcher långa förlustsvit i natt.

– När man tar sig ur en ”slump” är det sällan med klapp-klapp-hockey, just nu känns det bara skönt att vi äntligen vunnit. Det blev oacceptabelt många förluster på rad, säger Filip Forsberg till Sportbladet efter övertidssegern.

I nästan fem månader stormade Nashville på genom grundserien utan att en enda gång förlora två matcher i rad.

Men för ett par veckor sedan var det helt plötsligt stopp i maskin för sensationslaget från Tennessee – och när de i natt skrinnade ut på isen i Gila River Arena utanför Phoenix hade de sex raka förluster under bältet.

– Det är svårt att säga exakt vad som hände, men efter att ha haft alla studsar med oss nästan hela säsongen har pucken istället studsat emot oss de senaste veckorna, säger rookie-kungen Filip Forsberg på telefon från Arizona-öknen.

– Alla lag hamnar väl förr eller senare i sådana svackor. Samtidigt blev det alldeles för många förluster i rad. Det var inte acceptabelt.

1-1 efter full tid

Nej, men nu är den frustrerande sviten avklippt. Det gick visserligen inte precis lekande lätt mot Coyotes heller. Faktum är att det stod 1-1 efter tre perioder. Men på övertid lyckades James Neal säkra två poäng med ett skott från nära hål.

– När man tar sig ur en ”slump” är det sällan med klapp-klapp-hockey. Just nu är vi bara glada över att vi vann. Förhoppningsvis kan det lossna nu, en vinst brukar vara precis vad som behövs, fortsätter Filip.

”Bättre att ha svackan nu”

Kanske kan det unga laget rentav ha nytta av att ha fått stöta på lite motgång innan slutspelet börjar nästa månad.

– Ja, det är inte omöjligt. Det är i alla fall bättre att vi har den här svackan nu än då.

Filip – eller ”Flipper”, som han börjat kallas i Nashville – är säkerligen snart tillbaka i samma målform som tidigare under säsongen också, för trots motgångarna tycker han att det egna spelet fungerat okej.

– De första förlustmatcherna under den här sekvensen var inte alls bra, men sedan tycker jag det gått okej. Det spelar inte så jättestor roll när man ändå får stryk, men det känns i alla fall bättre än om man varit helt värdelös, konstaterar han.

Oliver Ekman-Larsson hade assist på Arizonas mål.

■ ■ ■

Straffmål av Melker

San Jose Sharks tog en mycket viktig straffseger (2-1) hemma mot Pittsburgh i natt – och Melker Karlsson blev en av hjältarna med en fräck, snygg stöt mellan benen på Marc-Andre Fleury.

■ ■ ■

Eddie Läck storspelade och stoppade sammanlagt 29 skott när Vancouver slog Anaheim med 2-1 hemma i Rogers Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL