”Inte varje dag man vinner mot Luleå”

HOCKEY

Luleå föll efter vändning av Asplöven

Fotbollsfeber i Malmö.

Då passade Asplöven på att göra inte mindre än fyra mål på Luleå i Haparanda.

– Det är inte varje dag man vinner mot Luleå Hockey så självklart är man nöjd, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Under tiden Markus Rosenberg blev bejublad tvåmålsskytt nere i Malmö spelades det hockey i Haparanda. Strax under 1 000 människor såg när Asplöven tog emot Luleå i öppningsmatchen i Vardia Cup – länsduellen gick i det närmaste som en dans för hemmalaget.

Vände 3-1-underläge

I den andra perioden gick Luleå upp i en säker 3-1-ledning men Asplöven gav sig inte. Innan perioden var slut hade de kvitterat till 3-3 och efter en mållös tredje period väntade förlängning.

Efter en målvaktstavla av Luleås Joel Lassinanti högg Asplövens Martin Hellgren direkt – och Asplöven tog därmed en överraskande seger mot SHL-laget.

– Det är inte varje dag man vinner mot Luleå Hockey så självklart är man nöjd. Nu är det bara att blicka mot Djurgården på lördag, säger Asplövens tränare Per Kenttä i ett uttalande på klubbens hemsida.

”Aldrig kul att torska”

Luleåbacken Janne Sandström, som själv för stod ett mål i matchen, är trots resultatet ändå nöjd.

– Nu torskade vi ju i sudden och det är aldrig roligt att förlora oavsett vad matcherna gäller, men vi gjorde en helt okej insats för att vara första matchen för säsongen, säger han i ett klipp på Luleås hemsida.

På fredag möts Luleå och Djurgården och på lördag spelar Asplöven mot Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF