Vita Hästen nära värvning

avHans Abrahamsson, Johannes Hägglund

Alexander Larsson nära klubben

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Larsson

Fem förluster på sex matcher och krossade av Södertälje.

Nu vill Vita Hästen förstärka och enligt Sportbladets uppgifter är det nära att Alexander Larsson skriver på för klubben.

– Vi har pratat med honom och hans agent, det kan jag bekräfta, säger Vita Hästens klubbdirektör Fredrik Jensen

Vita Hästen inledde säsongen strålande och toppade länge tabellen, men på senare tid har det gått betydligt tyngre. I går blev det förlust mot Södertälje med 1-5 och det var det var det femte nederlaget på de sex senaste matcherna.

– Vi har vetat hela tiden att det skulle bli en tuff säsong. Egentligen är det inget konstigt. Vi ligger ändå sjua och hade någon frågat mig innan säsongen hade jag tyckt att en sjundeplats efter 29 omgångar hade varit bra. Målet har alltid var detsamma och det är att hålla sig kvar, säger klubbens VD Fredrik Jensen.

Nykomlingen värvade förra veckan in backen Carl Ackered från division 1-laget Vimmerby och nu vill de plocka in ytterligare nyförvärv. Enligt Sportbladets uppgifter är SHL-meriterade Alexander Larsson, 29, nära att skriva på för klubben.

– Vi har pratat med honom och hans agent, det kan jag bekräfta, säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen.

”Inte på jakt”

Hur nära är det?

– Det vet man aldrig förrän det är helt klart.

Men du är hoppfull?

– Det är en bra spelare och sedan finns det säkert andra klubbar som är intresserade av honom, säger Jensen.

Alexander Larsson fick tidigare på säsongen sparken från Södertälje där han gjorde tio poäng (2+8) på 22 matcher. Han har tidigare representerat både Timrå och Brynäs i SHL.

Vill ni ha in ännu fler spelare?

– Inget jätteaktivt letande. Det händer saker hela tiden och marknaden är ganska rörlig. Jag kan inte säga att vi är på jakt, jag tror andra lag jagar betydligt hårdare, säger Fredrik Jensen.

ARTIKELN HANDLAR OM