NHL

Burakovsky stor hjälte för Capitals

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Svensken tvåmålsskytt i segern

NEW YORK. Alex Ovetjkin fick en ny, svensk radarpartner när Washington slog Anaheim i natt.

Två gånger om hittade han Andre Burakovsky med perfekta mackor i två-mot-en-lägen.

– Det var kul att få göra två mål i en och samma NHL-match för första gången och det underlättar ju när man spelar med så fantastiska killar, säger ”Burra” till Sportbladet efter 5-3-segern.

Att Alex Ovetjkin trivs ihop med Nicklas Bäckström är ju känt sedan tidigare.

Men som sagt:

I natt såg det ut som att han hittade en ny blågul lekkamrat.

”Spelade riktigt bra”

Två gånger om – först i mitten av andra perioden och sedan i mitten av tredje – kom den ryske superstjärnan och den svenske rookien loss i två-mot-en-lägen och båda gångerna slog ”Ovie” perfekta passningar till ”Burra” och han tackade genom att pricka in pucken bakom John Gison.

– Jag tycker hela vår femma spelade riktigt bra och det känns fint att vi fick ordentlig utdelning, säger Andre på telefon från södra Kalifornien.

– Självfallet var det kul för mig att få göra två mål också, det var första gången i NHL. Men det underlättar ju också att få spela med så fantastiska killar. Ovetjkin och ”Bäckis” är verkligen otroliga.

”Känns så klart bra”

Med sin fina insats fick den 20-årige skåningen dessutom visa coachen Barry Trotz att han tagit den senaste tidens petningar, och till och med korta besök i farmarligan, på rätt sätt.

– Ja, det känns såklart bra att komma tillbaka starkt. Men när man sitter på läktaren är det bara att bita ihop och sedan visa att det är på isen man hör hemma när man får chansen, konstaterar han.

”Bäckis” toppar assistligan

Ovetjkin hade överhuvudtaget en stor kväll i Anaheim och gjorde två mål också. Även Marcus Johansson hängde en kasse – sin fjortonde för säsongen – medan Nicklas Bäckström stod för två assist.

Därmed seglar den sistnämnde upp som ensam etta i NHL:s assistliga – och är dessutom delad trea i poängligan.

– Ja, det är bara att gratulera. Han förtjänar det. Nicklas hittar hela tiden passningar som ingen annan ser, säger ”Burra”.

Papporna firade

Det var nu inte bara Washington-spelarna själva som jublade i Honda Center i natt. De har sina pappor med sig på Kalifornien-resan – och de firade, som pappor brukar göra, glatt på läktaren.

– Vi fick stryk mot Kings igår natt, så det kändes riktigt roligt att vi kunde ge dem något att glädjas åt ikväll, tycker Andre.

Vad sa pappa Robert då, han måste varit nöjd?

– Jo, det var han väl. Men han sa inte så mycket. ”Bra match”, typ. Men snart är det ny match att fokusera på, he he.

Hampus Lindholm hade två assist för Anaheim och Jakob Silfverberg en.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

André Burakovsky

Aleksandr Ovetjkin

Washington Capitals