Hockeyallsvenskan

Knockades - av ex-lagkamraten

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Jesper Thörnberg sänktes av förre lagkamraten Robert Carlsson när Björklöven vann mot Södertälje.

Björklövenspelaren fick hjälpas av isen och åkte troligtvis på en hjärnskakning.

– Det är klart att tacklingen var ful. Den var från blindside och jag såg inte honom komma, säger Thörnberg till Sportbladet.

Det var efter fyra minuter av den tredje perioden som Jesper Thörnberg knockades av en tackling mot huvudet från Robert Carlsson.

Forwarden blev liggande och bår kallades in. Han kunde dock ta sig av isen med hjälp av lagkamrater.

Kritisk mot tacklingen

Thörnberg befaras ha ådragit sig en hjärnskakning, men meddelar till Sportbladet att han mår bra efter omständigheterna.

– Läkarna trodde att det var en hjärnskakning eftersom jag var lite borta när fick smällen. Jag blev lite rädd när jag kände att jag fick en rejäl smäll mot huvudet och sedan kände jag att jag ligger kvar och känner efter så jag inte reser mig och något har hänt, säger Jesper Thörnberg.

Vad minns du från situationen?

– Jag skulle plocka upp en puck bakom mål. Jag hade en kille i ryggen och lägger i väg pucken. Sedan ser jag inte han som tacklar komma från andra sidan.

Har du sett tacklingen i efterhand?

– Nej, jag har inte gjort det. Men det är klart att den var ful. Den var från blindside och jag såg inte honom komma. Och den tar ju säkert i huvudet. Men jag tror inte han menade något illa med tacklingen. Det är sånt som händer.

Har du pratat något med honom efteråt?

– Nej, jag åkte hem ganska snabbt.

Robert Carlsson var tagen efter matchen, enligt Västerbottens Folkblad.

– Jag har en jävla ångest, jag känner ju Thörnberg. Så jag förstår det ömsesidigt även från hans sida, säger han till tidningen.

Blir avstängd

Carlsson fick game misconduct för checking to head, men straffet har nu omvandlats till match penalty. Det innebär att han blir avstängd i minst en match.

Innan smällen hade Thörnberg, som inledde säsongen i Södertälje, gjort ett mål mot sitt förra lag i matchen som Björklöven vann med 3-0.

Då AIK vann mot Timrå i går ligger nu Södertälje på sista plats i tabellen med åtta omgångar kvar att spela av hockeyallsvenskan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan