Hockeyallsvenskan

Malmöstjärna sågar Jonas Höglund

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Han var jobbig att spela med”

Höglund och Söderberg.
Höglund och Söderberg.

Storstjärnorna lämnade Malmö Redhawks.

Mycket bra, tycker Carl Söderberg.

Och sågar en av de som försvann.

– Jonas Höglund var jobbig att spela med, säger han till Skånskan.

Carl Söderberg kunde ha lämnat Malmö Redhawks när klubben meddelade att de rev alla kontrakt. En handfull elitserieklubbar var intresserade och flera la bud på 23-åringen som dock valde att bli kvar i den av konkurs hotade klubben. Sedan dess har det gått nästan spikrakt uppåt för laget som har börjat vinna och ikväll hoppas säkra en plats i play off.

– Jo det känns mycket bra nu. Vi ska inte lägga oss ned och dö i Leksand. Det kan jag garantera, säger han till Skånskan.

Sågar Höglund

Att de flesta av de så kallade stjärnorna inte gjorde som Söderberg utan valde att lämna är inget han beklagar. Tvärtom så tycker han att det var bra och passar på att såga Jonas Höglund rejält. Höglund gick till Södertälje som kan bli en kommande motståndare om Malmö skulle lyckas ta sig hela vägen till kvalserien.

– Det var onekligen positivt att vi blev av med spelare som stod i vägen. Jonas Höglund var jobbig att spela med. Han ville inte spela i en så låg serie som allsvenskan.

– Och se på resultaten. Vi har vunnit åtta matcher och vi är i bra form, säger han.

Johansson inget hot

Men ska det bli match mot SSK så krävs det till att börja med troligen seger mot Leksand i kväll. Ett Leksand där en annan före detta Malmö-stjärna nu återfinns, Mathias Johansson. Men det är ingen spelare att frukta, menar Söderberg.

– Han behöver vi inte lägga fokus på, det finns betydligt farligare spelare än honom i Leksand, säger han till Sydsvenskan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan