Hockey

Luleå i toppform

Av: 

Tobias Österberg

HOCKEY

Kopplar greppet som slutspelet

Linus Omark.
Linus Omark.

Luleå slog Södertälje med 4–0.

Men tvåmålsskytten Linus Omark var inte nöjd efteråt.

– SSK leker med oss, säger han.

Södertälje var alltså överlägset enligt Omarks analys. Frågan är om någon i publiken höll med? Luleåtränaren Roger Kyrö gjorde det i alla fall inte.

– Njae.. sa han verkligen så? Nej, det var väl andra perioden i så fall. Men vi var klart bättre än i torsdags, säger Kyrö och syftar på Luleås 2–5-förlust mot Djurgården.

– Framförallt var försvarsspelet bättre nu.

Omark förklarar sin åsikt:

– Vi stod på hälarna rätt mycket i försvaret. Och spelet offensivt kan bli mycket bättre. Men det är ju skönt att vi kan vinna trots att vi inte spelar bra, säger 22-åringen, som var poänglös mot Djurgården men nu gjorde två mål och en målgivande passning.

– Båda målen var på retur. På det första fick jag pucken framför mål och försökte sätta den högt bara. På det andra låg pucken fri och jag slängde mig fram och petade in den, säger landslagsspelaren Omark, som med de tre poängen klev upp förbi milstolpen 50 poäng.

Poängtopp

Han har nu 51, lika många som Modos Per-Åge Skröder, som dock leder poängligan på fler gjorda mål.

– Det är mest bonus att vara med i topp i poängligan. Det viktiga är att laget vinner. Men det är klart att man tittar lite extra i statistiken på om han (Skröder) gjort något. Man vore väl konstig annars, säger Omark.

Luleå kunde stänga igen matchen effektivt i tredje perioden och gjorde även ett mål till. Och bakåt höll Mattias Modig nollan för fjärde gången den här säsongen, vilket han är bäst i elitserien med. Även om han bara behövde stå för två riktigt bra räddningar. Två gånger fick han slänga sig över hela målet och stoppa Linus Klasen respektive Jonas Höglund från att näta.

Luleå ser allt säkrare ut som slutspelslag. Norrbottningarna har sju poäng ner till slutspelsstrecket, med sex matcher kvar att spela.

– Det räcker ju att man är i en liten svacka på tre matcher så är man där. Men tar vi någon seger till så ska vi nog kunna känna oss rätt säkra, säger Linus Omark.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!