NHL

Rangers fortsätter att förlora

HOCKEY

Här är nattens svenskkoll

Niklas Hagman styr in pucken bakom Henrik Lundqvist.
Niklas Hagman styr in pucken bakom Henrik Lundqvist.

New York Rangers fria fall fortsätter. I natt släppte Henrik Lundqvist in tre mål på 26 skott när det blev hemmaförlust med 2-3 mot Toronto Maple Leafs efter förlängning. Nu börjar lagets slutspelsplats bli allt mer hotad. New York Rangers var ett av NHL:s hetaste lag när ligan startade i höstas. Nu är man ett av de kallaste.

Den slutspelsplats som såg så säker ut för bara någon månad sedan är på väg att förvandlas till en oviss streckstrid. Efter ännu ett nederlag i natt – lagets tionde på de tolv senaste matcherna – har Rangers nu bara två poäng till godo på Carolina Hurricanes alldeles under strecket.

Henrik Lundqvist fick se sig överlistad tre gånger om i nattens möte med Toronto Maple Leafs. Det sista målet sänkte Rangers i förlängningen. Där var det finländaren Niklas Hagman som styrde in 3-2 i powerplay efter ett skott från backen Pavel Kubina.

Rangers dominerade matchen och vann skotten med 41-26. Effektiviteten lyste emellertid med sin frånvaro. Markus Näslund, som spelade upp emot 19 minuter, hade fyra skott på mål utan att övertriumfera Torontos storspelande målvakt Vesa Toskala.

Fredrik Sjöström fanns också på isen för Rangers. Han spelade drygt tolv minuter. Jonas Frögren var enda svensken som spelade i Toronto. Han hade minst istid av Maple Leafs backar, 17.47.

Nicklas Bäckström fortsätter att leverera passningspoäng. På söndagskvällen gick han upp på en delad fjärdeplats i NHL:s assistliga genom att spela fram till de två första målen i Washington Capitals 5-2-seger över Pittsburgh Penguins.??”Bäckis”, som passade på att gå in på topp-10 i NHL:s poängliga, har gjort 64 poäng (15 mål och 49 assist) på 60 matcher. Michael Nylander hade en tillbakadragen roll för Capitals och spelade bara 13.31 utan att komma med i poängprotokollet.

Niclas Wallins Carolina Hurricanes tog en viktig hemmaseger över Colorado Avalanche, 5-2, på söndagskvällen. Detta sedan forwardsveteranen Matt Cullen svarat för det första hattricket i sin karriär. Wallin spelade 12.34 och var plus ett i plus- och minusstatistiken efter att ha fått en smäll mot munnen som krävde vård.

Per-Johan Axelssons Boston Bruins har en fortsatt negativ formkurva. I natt kom den andra förlusten på mindre än ett dygn när det blev förlust med 3-4 mot Tampa Bay Lightning. Floridalagets segermål slogs in av Vaclav Prospal när det återstod 1.33 av tredje perioden.

Per-Johan Axelsson spelade 14.55 för gästerna. Han var plus ett och sköt fyra skott på mål utan att vara inblandad i något av Bostons mål.

Kim Johnssons Minnesota Wild fortsätter sin tuffa kamp för en slutspelsplats i Western conference. I natt blev det en meriterande 2-1-seger på bortais mot topplaget Chicago Blackhawks. Slovaken Peter Olvecky blev matchhjälte genom att göra sitt allra första NHL-mål.??Kim Johnsson spelade 22.39 och var minus ett. Nästan sju minuter av hans speltid kom i boxplay.

Ulf Bodin

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL