SHL Svenska hockeyligan

Äntligen, Frölunda

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Första segern 2009

Titta, Frölunda Indians är en vinnare 2009.

Det krävdes dock ett självmål för att första segern i år skulle bli ett faktum.

Södertälje-målvakten Björn Bjurling styrde olyckligt in pucken i eget mål.

– Det här var självklart en viktig seger. Det var bra för lagsammanhållningen, säger matchvinnaren Janne Niskala efter 3–1-segern till Canal Plus

Frölunda har börjat det nya året som de började säsongen. Svagt. Efter fem raka förluster var det lite av framtiden som stod på spel på tisdagskvällen när jumbon Södertälje kom på besök. Spänningen var stor i hemmalaget som var i stort behov av en seger och den kom när Janne Niskala sköt och Björn Bjurling styrde pucken över sig själv och in i det egna målet nio minuter in på den tredje perioden.

– Ja, det var ett lite turligt mål. Det var inget vackert mål, men det var ett mål, säger Niskala till Canal Plus.

Försiktigt SSK

Det satt dock hårt åt för hemmalaget som hade svårt att hitta igenom gästernas trånga defensiv. Södertälje hade precis som Frölunda fem raka förluster inför matchen mot Frölunda och kom till matchen med en försiktig inställning. Efter första perioden var ställningen 0–0.

– Jag tycker att vi spelar ganska bra i försvarszon och täpper till ytorna när de finns. Vi spelar rätt så stabilt, sa Yared Hagos till Canal Plus.

I den andra perioden fick Södertälje det mål de behövde när Martin Richter slog till i powerplay efter bara 2.45 minuters spel. Glädje blev dock inte särskilt långvarig. 44 sekunder senare kvitterade nämligen Karl Fabricius. Ett mycket viktigt mål för Frölunda som dock inte lyckades hitta nätet några fler gånger i mittperioden. Förhoppningarna inför avslutningen var dock stora i hemmalaget efter en starkare andraperiod.

SSK aldrig nära

– Vi måste fortsätta som vi har gjort. Vi får inte gå ner någonting och kanske vara lite hetare på returerna framför Bjurling, förklarade Karl Fabricius för Canal Plus i periodpausen.

Det gjorde hemmalaget som tog tag i matchen ytterligare och efter ett rejält tryck mot gästernas mål fick man jubla över "fullträffen" som avgjorde matchen. 2–1-målet kom rättvist och även om Södertälje försökte så var de aldrig riktigt nära en kvittering. Frölunda vann till slut rättvist när Tomi Kallio fastställde slutresultatet i tom kasse.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan