Hockey

Lyckad återkomst för Ragnarsson

Av: 

Tobias Österberg

HOCKEY

Matchades hårt av Bengt-Åke

Marcus Ragnarsson nobbade OS 2006.

Först nu är han tillbaka i Tre Kronor.

Och nog var det en VM-spelare till våren som lirade i Globen.

Foto: Scanpix

Tre Kronor gjorde fler mål än någonsin tidigare den här säsongen, men 4–3-segern mot Ryssland i hemmaturneringen var lika mycket en framgång för defensiven.

Ragnarsson, 37, var en av backarna som matchades allra hårdast av förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Inte undra på att han var helt färdig efteråt.

– Jag var ganska trött mot slutet, det var så varmt här inne. Men visst var det här roligt, säger han.

Klart besked

I par med Magnus Johansson gav Ragnarsson ett klart besked. Vill han så lär han får spela VM i Schweiz i månadsskiftet april-maj.

Återkomsten i Tre Kronor var planerad redan till Karjala Cup i höstas. Men dit kom han inte. Och inte heller till Channel One Cup i Moskva kort före jul.

Tredje gillt gick det vägen – och starten kunde inte blivit roligare i första landskampen på över tre år. Redan efter 1.45 styrde Mathias Tjärnqvist in 1–0 på Ragnarssons skott från blå.

– Innan hade vi pratat om att få in puckar och kroppar framför mål och inte hamna i hörnen, säger Marcus Ragnarsson.

Men helt fläckfri var inte Djurgårdsbacken. Han bjöd in Ryssland i matchen med felpasset i andra perioden. Peter Sjastlivij snappade åt sig pucken och servade Maxim Rubin. 2–3 – och plötsligt började ryssarna ägna sig mer åt ishockey, mindre åt att jaga svenskar och hamna i utvisningsbåset.

”Blev lite trötta”

– Vi började riktigt bra, jag vet inte om vi blev lite trötta där i andra perioden, men de kom igång också samtidigt som vi släppte in några billiga mål, säger Ragnarsson.

Dessutom drog han på sig en interference 13.27 in i slutperioden, när ryssarna låg på hårt för att tvinga fram förlängning.

Men helhetsintrycket var positivt. Veteranen, med nio säsonger i NHL, skänker rutin, trygghet och kvalité åt backspelet.

Kan det här laget hålla i VM?

– Svårt att säga, får vi spela ihop oss ser det ganska bra ut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!