McDonell klar för Färjestad

HOCKEY

Bryter kontraktet med Skellefteå

Foto: Bildbyrån
Kent McDonell.

Skellefteå AIK och Kent McDonell har efter två år beslutat att gå skilda vägar.

Ny klubbadress för amerikanen blir i stället Färjestad.

Precis som Sportbladet kunde avslöja för tre veckor sedan.

30-årige Kent McDonell har spelat två säsonger i Skellefteå AIK, dit han kom från finska TPS Åbo inför säsongen 2007–08, och hade kontrakt för en tredje. Men på torsdagen meddelade sportchefen Lars Johansson att kontraktet dem emellan har brutits.

– Vi har fört en diskussion under en längre tid och kommit fram till att inte slutföra kontraktet. Att vi går skilda vägar sker med bådas samtycke och vi önskar Kent lycka till, säger Johansson.

Återförenas med Goren

Ny klubbadress blir i stället det regerande mästarlaget Färjestad.

– En riktigt bra spelare med ett brett register. Han är stor, stark och fysisk och en pålitlig målgörare som dessutom har två säsongers erfarenhet av elitserien, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller på ett år.

I Färjestad återförenas McDonell med landsmannen Lee Goren, en spelare han trivdes mycket bra tillsammans med i AIK-tröjan för två säsonger sedan. Tränare i Skellefteå då: Per-Erik Johnsson, nu som bekant i Färjestad.

Kent McDonell gjorde totalt 104 matchen för Skellefteå i elitserien och svarade för 57 poäng, fördelat på 32 mål och 25 assists.

Tidigare har McDonell bland annat representerat Columbus i NHL, där det dock bara blev blygsamma tre poäng under 32 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM