Klasen: Det är på liv och död

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:

Malmös storstjärna om
ödesmatchen mot Mora
– och turbulenta hösten

Säsongen har kantats av tränarturbulens och fiaskorubriker.

I kväll slåss Malmö Redhawks för att rädda sin heder i ödesmatchen mot Mora.

– Det är på liv och död, säger Linus Klasen.

Målsättningen var solklar inför säsongen: Malmö Redhawks ska spela i elitserien nästa höst.

38 matcher in i serieallvaret finns det inte mycket som tyder på att den ambitionen förverkligas.

Trots hockeyallsvenskans överlägset dyraste och mest namnkunniga trupp sladdar Hugo Stenbecks miljonbygge i tabellen och kämpar om en plats i förkvalserien.

Säsongen har präglats av turbulens på tränarsidan och skandalrubriker efter var och varannan omgång.

”Klart det varit tufft”

– Det är klart att det är och har varit tufft. Det är ingenting att sticka under stol med. Men det är 14 omgångar kvar och vi har fortfarande chansen att få ihop det, säger lagkaptenen Linus Klasen, 25.

I helgen avgjorde han hemmamatchen mot Almtuna med två mål, och tog laget upp på den sista playoff-platsen igen efter debaclet mot Borås.

I kväll väntar Mora på bortaplan – klubben som Malmö petade ner i den knallhårda streckstriden.

– Alla matcher är livsviktiga nu. Det är på liv och död. Vi har själva satt oss i den här situationen och det finns ingen annan som kan ändra på det här än vi inom laget, säger Klasen.

”Gjort för få mål”

Med Ulf Taavola, 47, i båset i stället för Leif Strömberg, 50, har stjärngänget snarare gått sämre än bättre – men bara om man ser till resultaten, understryker lagkaptenen.

– Puckarna har inte riktigt studsat med oss och vi har gjort för få mål framåt. Men defensivt är det en jätteskillnad. Vi är mycket tätare i försvarsspelet och det kommer verkligen att hjälpa oss under slutskedet av säsongen, säger Klasen.

Vad tycker du om Taavola som tränare kontra Strömberg?

– Strömberg har jag inga kommentarer till, det har vi lämnat bakom oss nu. Taavola tycker jag är en jättebra tränare. Han pratar med oss spelare och ger oss ett stort ansvar. Samtidigt vet han när det är läge att ryta till och markera vem som bestämmer. Jag har ingenting ont att säga om honom.

Varför tror du att ni ligger där ni ligger?

– Jadu, skulle vi veta det, så... Vi jobbar varje dag för att bli bättre och klättra i tabellen. Vi har en bra stämning i gruppen och vet att det är hårt jobb som gäller, att vi måste göra det tillsammans. Vi har en jätteviktig match mot Mora nu och känner ändå att vi är på gång. Får vi ihop det är vi ett jättebra hockeylag och vi ska nå dit – det är fortfarande elitserien som är målet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN