Pisani bryter med SSK – & 'Nyllet' tackar nej

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Pisani: ”Jag saknar den
rätta motivationen och
vill inte bli en börda...”

Inte SSK Pisani bryter kontraktet och Nylander tackar nej.
Foto: Bildbyrån/Sportbladet
Inte SSK Pisani bryter kontraktet och Nylander tackar nej.

Tre matcher hann han med.

Nu bryter det NHL-meriterande nyförvärvet Fernando Pisani, 35, med Södertälje.

Och som om inte det vore nog: Michael Nylander, 39, har tackat definitivt nej till klubben.

SSK-fansen har skramlat ihop hundratusentals kronor för att hjälpa föreningen att värva nya spetsspelare – och sett ut att få utdelning.

Men på tisdagen kom två stora bakslag:

  Fernando Pisano, 35, bryter kontraktet. Nyförvärvet, som har närmare 500 NHL-matcher på meritlistan, hann bara med tre matcher i klubben.

– Jag har inte den rätta motivationen och känner att jag inte kan bidra på den nivå jag själv vill. Därför är det bäst för båda parter att jag bryter kontraktet i stället för att bli en börda för laget, även om det är riktigt trist, säger kanadensaren i ett pressmeddelande.

”Nyllet” tackar nej

Michael Nylander, 39, tackar nej till Södertälje. Veteranen – som är kontraktslös sedan en tid tillbaka – har tidigare öppnat för spel i Kringelstaden, men överväger nu andra alternativ.

Med andra ord tvingas sportchefen Per Nygårds ge sig ut på jakt efter nya spår – med bara ett par veckor kvar av transferfönstret.

– Inför värvningen fick Fernando de bästa rekommendationerna, både som person och spelare. Vi såg Fernando som ett nyförvärv som skulle höja lagets spel, men om han inte har den rätta passionen kommer han varken höja sitt eget eller lagets spel, säger Nygårds.

– I och med att även Michael Nylander nu tackat definitivt nej till spel i Södertälje går sökandet efter en spetsforward vidare.

SSK ligger åtta i den hockeyallsvenska tabellen, en poäng bakom Malmö på den sjunde och sista platsen till förkvalserien.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN