Petas i Djurgårdens ödesmatch i kväll

Publicerad 2012-03-27

Patrick Cehlin får stanna hemma: ”Jag blir ledsen och förbannad”

Djurgårdens kris i kvalserien får Challe Berglund att agera.

Patrick Cehlin, som spelat alla tidigare matcher, bänkas i kvällens ödesmatch mot Timrå.

– Jag blir ledsen och förbannad, säger Cehlin till Sportbladet.

Patrick Cehlin.

Mycket står på spel för Djurgården i kväll. Med fem spelade omgångar har man bara plockat sex poäng, och seger i kväll är nog ett måste om man vill ha elitserieplatsen i egna händer när det börjar dra ihop sig.

Senast förlorade Djurgården med 2–3 hemma mot Timrå och till kvällens returmöte vidtar Challe Berglund åtgärder. Patrick Cehlin, 20, fick stanna hemma i Stockholm när laget i morse åkte norrut.

”De som bestämmer”

– Det är de som bestämmer. Det finns inte så mycket att göra annat än att ge allt på träningarna och hoppas att man får lira, säger Cehlin som fick beskedet i samband med gårdagens träning.

– Det är klart man blir lite ledsen och förbannad. Man vill ju vara med och bidra nu när det är så jäkla viktigt och det är tråkigt att man inte får göra det.

Samtidigt är han självkritisk.

– Jag står på noll mål och noll assist. Jag vill bidra ännu mer framåt så jag kan förstå att de väljer något annat sätt att coacha laget. Lägena har funnits där men det har gått sådär för mig personligen.

”Går inte koppla bort”

– Men man vill verkligen vara med, speciellt nu när det är så mycket som gäller och man vill vara där ute hela tiden i stort sett. Hela den här månaden är det bara hockey i skallen 24/7, speciellt i det läget vi är i – det går inte att koppla bort. Då är det frustrerande och man blir förbannad när man inte får lira. Men det gäller att ta det på rätt sätt, gå ut och göra allt på träningarna och visa att man ska lira.

Cehlin ersätts av John Norman, som var bänkad senast. Mattias Carlsson är, precis som tidigare, skadad.