Försvaret efter stygnen: ”Har själv suttit och skällt framför tvn”

HOCKEY

KARLSKRONA. En olycklig hög klubba från Cory Murphy på Emil Berglund förstörde Karlskronas anstormning och gav Timråspelaren fyra stygn.

Efteråt fick veteranbacken stöd – från oväntat håll.

– Jag har själv suttit och skällt framför tv:n några gånger, säger Emil Berglund till Sportbladet.

I underläge 1–3 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid fick Emil Berglund Cory Murphys klubba i ansiktet och började blöda.

Domarduon Pehr Claesson och Sören Persson hade inget annat val än att visa ut kanadensaren i fyra minuter och anstormningen för en reducering kom av sig.

– Klart man blir arg. Jag såg att jag slog till honom och visste att det skulle bli fyra minuter. Jag vet fortfarande inte hur det gick till och försökte så klart inte slå honom i ansiktet med klubban i underläge med två mål.. jag försökte bara hålla linjen så mycket jag kunde. Det var otur, men det händer, säger den 40-årige veteranbacken.

”Domarna ska vara läkare”

Emil Berglund tvingades sy fyra stygn på hakan, men valde efter matchen att fokusera på regeln som gav Timrå överläge i slutminuterna.

– Jag har svårt för den där regeln att det ska ge ett ytterligare straff bara för att det blöder. Då ska domarna helt plötsligt vara läkare också. Jag har själv suttit och skällt framför tv:n några gånger och tänkt att “vafan ska man få 2+2 för att det kommer några bloddroppar.” Det är en konstig regel. Men som det blev nu får vi väl tacka för det. Det gav oss lite lugn i spelet.

Är det så här ett slutspelsansikte ser ut?
– Ja! Jag tror Johan Persson är lite avundsjuk nu när jag får lite försäkringspengar på det här, så det är skönt, säger forwarden för att i nästa andetag börja blicka fram mot match sex på hemmaplan.

– Det kommer bli en jäkla gryta där uppe på onsdag.

Ni är inte trötta då? Ni har lirat grundserie, final mot Leksand och nu fem matcher.

– Vet du hur jobbig den här sommarträningen är eller? Hahaha. Nej, men vi har kört hela sommaren så klart vi inte är trötta. Det är inte så ofta man får lira sådana här matcher.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Se kvalet till hockeyallsvenskan på Sportbladet 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM