Kritiken mot Linköping inför SDHL-finalen

”Förstår inte att klubben inte budgeterat för ett SM-slutspel”

Av: Adam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Linköpings damer gick igår ut och bad om ekonomisk hjälp inför SDHL-finalen mot Luleå.

Nu får klubben kritik av Luleåfans ordförande Stefan Baudin.

– Har man råd att betala en av sina herrspelare 400 000 kronor i månadslön borde man ju kunna se till att damerna kan ta sig till slutspelmatcherna, säger Baudin.

Imorgon startar finalspelet i SDHL mellan Luleå Hockey/MSSK och Linköping. Inför matchserien gick Linköping ut på twitter och bad supportrarna om ekonomisk hjälp för att klara av den 110 mil långa bortaresan till Luleå. Linköpings ordförande Kim Martin Hasson berättade efter att inlägget uppmärksammats att läget inte var så akut som det verkade:

– Det är egentligen inte så allvarligt som det ser ut. Men eftersom det är påsk kostar flygbiljetterna 4 200 kronor per person för resa torsdag till söndag. LHC har inte sagt nej, men det är en kostnad som vi inte riktigt räknat med.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Nu går Luleåfans ordförande, Stefan Baudin, ut och kritiserar Linköpings agerande.

– För det första borde det inte vara så att fansen ska bidra med pengar till spelarresor och kanske speciellt när det gäller SM-finalerna. Tittar man på Twitter verkar det dessutom som om det är Luleås fans som är mest villiga att skänka pengar, säger han till SVT Norrbotten.

”Förstår inte att klubben inte budgeterat för ett SM-slutspel”

Baudin riktar också kritik mot Linköping och de stora ekonomiska skillnaderna det finns mellan damishockeyn och herrishockeyn.

– Jag förstår inte att klubben inte budgeterat för ett SM-slutspel. Har man råd att betala en av sina herrspelare 400 000 kronor i månadslön borde man ju kunna se till att damerna kan ta sig till slutspelmatcherna. I Luleå tar vi damhockeyn lika seriöst som herrhockeyn. Det verkar vi vara ganska ensamma om i Sverige.

Finalserien mellan Linköping och Luleå Hockey/MSSK inleds under onsdagen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!