Bekräftat: Frölundaduon till Schweiz

Foto: Thomas Johansson/TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

Det har sedan en tid tillbaka varit klart att Jan Mursak och Adam Almquist lämnar Frölunda.

Nu bekräftar den schweiziska klubben, SC Bern, att man vunnit kampen om spelarnas signaturer till kommande säsong.

Adam Almquist och Jan Mursak var två av Frölundas mest tongivande spelare under säsongen. Men efter uttåget mot Malmö i kvartsfinalen har det stått klart att duon inte kommer att fortsätta i klubben.

– Dem har gjort ett jättebra jobb för oss och vi vill passa på att tacka dom och önska dom lycka till i deras fortsatta karriärer, sa Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Klara för SC Bern

Almquist och Mursak har sedan säsongen tog slut ryktats vara på väg till den schweiziska klubben SC Bern. Nu bekräftar också klubben att man har gjort klart med duon inför kommande säsong. Adam Almquist har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong och Mursak har skrivit på ett kontrakt över två säsonger.

Mursak värvades in till Frölunda under säsongen och gjorde stor succé direkt. På 15 grundseriematcher stod slovenen för 20 poäng. För Almquist blev det också bara en säsong i klubben. Backen värvades in från HV71 inför säsongen och gjorde 29 poäng på 50 grundseriematcher.

Förutom att duon lämnar står det sedan tidigare klart att också John Nyberg, Christoffer Ehn, Victor Olofsson, Carl Grundström och Adam Pardy lämnar Frölunda.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM