Läck får chansen i utomhusklassiker

Publicerad 2014-03-02

Eddie Läck under en träning på BC Place i Vancouver.

Utomhusmatch mot Ottawa Senators.

Då petas den kanadensiske OS-målvakten Roberto Luongo till förmån för Eddie Läck, uppger nordamerikanska medier.

– Självklart vore det en oerhörd ära att spela en av de här matcherna inför 50 000 fans, säger Vancouver Canucks svenske burväktare.

I juni förra året tog en lång målvaktskamp slut när Vancouver Canucks bytte bort Cory Schneider till New Jersey Devils och Roberto Luongo, till sin egen förvåning, blev kvar i klubben.

Men nu har en tuff konkurrenssituation uppstått igen för den kanadensiske OS-målvakten, som startat merparten av Canucks matcher den här säsongen.

Svenske Eddie Läck har tagit hand om de två inledande matcherna efter OS-uppehållet och bara släppt in ett mål.

Enligt nordamerikanska medier kommer 26-åringen också få fortsatt förtroende i målet i kvällens utomhusmatch mot Ottawa Senators.

– Om det blir jag vore det självklart en oerhörd ära att spela en av de här matcherna inför 50 000 fans. Om jag får chansen kommer jag att gå ut och spela mitt spel, säger Eddie Läck enligt nhl.com.

Besviken Luongo

Luongo säger att han sett fram emot spela utematchen sedan början av säsongen.

– Jag har alltid velat spela en. Så jag var exalterad när jag såg att vi har en den här säsongen och såg fram emot det, säger han enligt nhl.com.

Inför matchen på BC Place ligger Canucks utanför slutspel i NHL:s västra konferens med lika poäng som Dallas Stars, som har den wild card-platsen just nu.

Följ ämnen i artikeln