Efter slagsmålet – nu firar de nyår tillsammans

1 av 7 | Foto: Linus Klasen.
HOCKEY

LULEÅ. I söndags rök Luleåspelarna Karl Fabricius och Linus Klasen ihop på träningen.

Men efter gårdagens vinst mot Frölunda var bråket ett minne blott.

– Vi ska fira nyårsafton tillsammans, säger Fabricius efter matchen.

Under söndagens träning började Karl Fabricius och Linus Klasen bråka. Spelarna skrek och knuffade på varandra innan tränaren Jonas Rönnqvist och lagkamraterna kunde sära på duon.

Efter måndagens 2-1-vinst mot Frölunda var bråket ett minne blott.

Har ni lagt det bakom er?

– Ja, herregud, jag förstår inte proportionerna på det där. För oss är det inget konstigt. Vi ligger på gränsen på träningarna och det blir hett. Det är ett sundhetstecken, säger Fabricius och fortsätter:

”Inga hard feelings”

– Den här matchen gällde mycket. Det finns absolut inga hard feelings. Han är en av mina absolut bästa kompisar i laget och vi ska fira nyår tillsammans. Det som hände är lagt åt sidan och glömt.

Uppstår slagsmål på träningen oftare än man tror?

– Ja, absolut, så är det. Vi är inte förvånade om man säger så. Det ska vara så. Det är elitidrott och även om vi tränar vill man ligga så nära matchsituationerna som möjligt.

Luleå tog ledningen sju minuter in i första perioden genom Niklas Olausson. Frölunda pressade för en kvittering men lyckades inte överlista Luleåmålvakten Mark Owuya förrän det var sju sekunder kvar av matchen.

– Han kom in och höll nollan mot Leksand och gör det bra i dag också. Det är en härlig personlighet. Jag hade förmån att fira julafton med honom och det är en kille med talang på många sätt, säger Fabricius.

Andra målet för säsongen

Luleå utökade ledningen i spel fyra mot fyra i början av tredje perioden. Chris Abbott droppade pucken till Fabricius som kom fri och gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Det har känts bra här på slutet och det är bara fortsätta så att att fler puckar trillar in. Det här var en av de viktigaste matcherna vi har spelat på länge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF