Carlsson: ”Vi fick ett bryskt uppvaknande”

Av: 

Ha Ab

SKELLETEÅ. Skellefteå visade mästarklass direkt.

Den stora guldfavoriten körde över Färjestad i den första perioden.

– Vi fick ett bryskt uppvaknande, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Tung kväll för Carlsson i FKB-båset.
Tung kväll för Carlsson i FKB-båset.

Skellefteås intensiva matchinledningar på hemmaplan är lagets signum.

Och det var något som de regerande mästarna verkligen levde upp till i den första finalmatchen. Laget radade upp chanser i första perioden och efter knappt elva minuter stod det 2–0.

– Vi kommer ut med mycket energi och får matchen dit vi vill ha den. Vi skapar otroligt många målchanser, skönt att vi får ­utdelning, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

– Jag tycker att vi var koncentrerade. Vi hade bestämt oss för att nu ska vi ut och köra, säger forwarden Oscar Möller.

Men ledningen borde egentligen ha varit ännu större.

Skellefteå hade 13–2 i klara målchanser efter 20 minuter.

– Så här kommer vi ut nästan varje gång, framför allt på hemmaplan. Det är något vi verkligen strävar efter, säger Jimmie Ericsson.

”Stämningen var magisk”

Lagkapten hyllade stämningen som hemmapubliken pumpade upp inför nedsläpp och i matchinledningen då hela arenan hoppade fram sitt lag.

– Stämningen var magisk, det var ett grymt tryck. Är man inte i gång när man kommer ut på isen så går vem som helst i gång tack vare publiken.

Ett annat av Skellefteås adelsmärken de senaste säsongerna är spelet i numerärt över- och underläge. Även i går var det en stor nyckel till segern. Hemmalaget fick två lägen power play och gjorde två mål.

Jimmie Ericsson dundrade själv in 1–0 med ett stenhårt slagskott och i slutet av andra perioden punkterade Pierre-Edourad Bellemare matchen med sitt 3–0-mål.

– Spelet var inte hundraprocentigt, men vi var ändå hundraprocentiga i att göra mål. Klart vi är nöjda med det, även om det ­inte gick till som vi tränat på, ­säger Ericsson.

Och i box play visade Skellefteå återigen högsta klass. Trots att Färjestad fick fem lägen i numerärt överläge lyckades de inte göra mål.

– Vi får ”boxa” mycket och jag tycker att vårt box play gör det fantastiskt. Vi är i gång i alla spelformer, säger Bert Robertsson.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN