Klart: Stillman slutar – ersättaren backas upp av Davidsson

Så blir nya organisationen

Fredrik Stillman lämnar HV71.

I stället blir Johan Hult, 41, klubbens nye sportchef.

Han kommer att assisteras av klubbikonen Johan Davidsson – som därmed lägger ner spelarkarriären.

– Jag är oerhört glad för att den här möjligheten har dykt upp just nu, säger Davidsson till HV:s hemsida.

HV71 stod för ett fiasko under den gångna SHL-säsongen och slutade inte bättre än tia i grundserien. Laget tog sig visserligen förbi play in men efter att ha åkt ut i kvartsfinal mot Skellefteå har ommöbleringen kring truppen påbörjats. Andreas Johansson tar över som tränare – och klubben har redan nu värvat flera nya spelare.

Lika mycket händer vid sidan av isen. General managern Ola Thorwalls slutar och går vidare till en tjänst inom näringslivet. För en tid sedan avslöjade Sportbladet att sportchefen Fredrik Stillman tar timeout.

Spelarerfarenhet i HV

Nu är det klart att Stillman inte återvänder till sin roll. Han ersätts av Johan Hult, 41. Hult spelade i HV71 under 1997-2003 och fortsatte därefter karriären i Österrike, Västerås, Italien och danska Odense. Nu kliver Hult in i rollen som sportchef och kommer att backas upp av HV-ikonen Johan Davidsson, som vunnit fyra SM-guld med klubben.

– Nu blir det Johan och Johan som ska bygga HV71:s framtida a-lag. Det är två energifyllda herrar som älskar föreningen och har stor hockeykompetens, säger klubbdirektören Peter Eklund till HV:s hemsida.

Skadebekymmer

Johan Davidsson, 38, som drogs med stora knäproblem förra säsongen och inte spelade en enda match, lägger därmed skridskorna på hyllan.

– Det är lite speciellt. Jag har levt på hoppet länge. Samtidigt har jag under den här tiden fått leva ett liv där man inte spelar matcher hela tiden. Det känns spännande och kul att den här chansen dök upp, säger Davidsson.

– Först och främst tycker jag det är väldigt skönt att slippa coopertestet (skratt). Sedan är det kul att få vara med och jobba med Johan och Peter, framför allt med Johan när det kommer till lagbygget. att få sätta tänderna i det ser jag som väldigt utmanande.

Slutar självmant

HV skriver på sin hemsida att det är Stillman själv som tagit beslutet att lämna sportchefsuppdraget.

– Jag har varit oerhört sliten och energin för att driva detta vidare saknas och jag känner att jag behöver ett break från hockey. Efter nio år som sportchef känner jag mig nöjd, säger Stillman.

Om Stillman, som är sjukskriven, blir kvar i föreningen återstår att se.

– Vi kommer att ha dörren öppen för en framtida roll i klubben och ha en fortsatt dialog med Fredrik, säger Peter Eklund.

Rutinerad trio

Samtidigt blir Peter Ekelund, 43, ny general manager efter Ola Thorwalls.

– Jag har fått en inblick i HV71:s verksamhet under mina två år i styrelsen. Jag har en klar bild över hur vi ska vidareutveckla den röda tråden i hela den sportsliga verksamheten, säger Ekelund till HV:s hemsida.

Ekelund, Hult och Davidsson har tillsammans gjort nästan 1900 matcher i HV71.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN