SDHL 2016/2017

Luleå gjorde 16-0 (!) på 2 matcher mot Dif

Av: 

Emelie Fredriksson

HOCKEY

"De har gjort sitt här uppe, kan nog inte vara så nöjda med sig själva"

Luleå gav sig ut på en turné till Malmfälten för ett dubbelmöte med Djurgården.

På bussen hem satt lagkaptenen Emma Eliasson, som kommer just från Kiruna, och njöt av de sanslösa krossarna – samtidigt finns förhoppningen att resan gav mer än så.

– Tanken var att få fler unga tjejer att hitta förebilder i oss, säger 27-åringen.

Luleå åkte i helgen på en liten turné till Malmfälten för ett dubbelmöte med topplaget Djurgården.

I fredags krossade 'hemmalaget' Djurgården med hela 11-0 inför 755 personer i Malmberget och i dagens möte i Kiruna blev det på nytt en kross när det regerande mästarlaget vann med 5-0.

16-0 på tre dagar var Luleå mer än nöjt med. Inte minst eftersom båda målvakterna Maria Omberg och Anna Amholt saknades och två unga SDHL-debutanter, i Tindra Holm och Wilma Lantto, tog chansen och bommade igen i målet.

"Bästa helgen"

– Det här är den bästa helgen den här säsongen. Helt klockrent spel utan puck och sedan är det kul att se hur vi kan steppa upp trots många avbräck. Vi hade åtta spelare borta från truppen, säger lagkaptenen Emma Eliasson.

16-0, och framför allt 11-0 i första mötet, låter rätt osannolikt egentligen...

– Det var en rejäl islossning. Vi har haft lite problem med målskyttet och gått trögt i matcherna innan... Vi har gjort lite justeringar och blivit ännu bättre.

Emma Eliasson sitter och njuter på bussresan hem tillsammans med laget. Hon tror inte att Djurgården har det lika trivsamt.

– Jag tror att de har haft ett bra besök uppe i Kiruna men resultaten är de säkert inte så nöjda med. Jag tror att de tänker att de har gjort sitt här uppe, de kan nog inte vara så nöjda med sig själva.

Jagande Linköping och Djurgården har båda blivit nollade i helgen – och Luleås sex poäng gör att de rycker ifrån ordentligt i tabellen.

"Jätteviktigt att vi visar upp oss"

Men helgens resa betyder mer än resultatet.

– Ja, tanken var att få fler unga tjejer att hitta förebilder i oss. Det finns ett otroligt intresse för oss ute i länet och det är jätteviktigt att vi är ute och visar upp oss.

På vilket sätt har intresset synts?

– Det kom nästan 800 personer till matchen i Malmberget, vi har skrivit en del autografer och många tjejer har varit på plats. Det är jättespeciellt för vår del att vara ute i länet och se att intresset finns.

Var det extra speciellt att vara tillbaka där din karriär en gång började som liten knatte?

– Ja, det var en otroligt speciell helg. Det var kul att visa tjejerna staden där jag har växt upp och korridorerna jag gått. Men det har också varit märkligt. Det är min hemmamiljö men fel sällskap på något sätt, det blir en liten krock. Men det var otroligt speciellt att få spela inför vänner och familj.

Se resultaten i dagens samtliga SDHL-matcher nedan.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Underbetalda AIK fick spela på Ritorp – igen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SDHL 2016/2017

SDHL Svenska damhockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey

Luleå HF

Riksserien