Sedin: ”Inte så vanligt för min del”

avPer Bjurman

Svensken målskytt efter slagskott

Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

NEW YORK. Vancouver Canucks är på banan igen.

I natt slog de Toronto, efter straffavgörande, och har därmed plötsligt häng i slutspelsracet.

– Vi hade ju en tung period när vi förlorade nio raka, men sedan dess tycker jag det sett riktigt bra ut, säger målskytten Daniel Sedin till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det har varit en underlig säsong för Canucks.

De inledde strålande med fyra raka segrar, åkte sedan på nio raka förluster – och nu har de plötsligt vunnit sju av de senaste tolv igen. 

– Det var en väldigt tung period när vi förlorade alla de där matcherna, men det var också rätt många nya killar i laget och det tar lite tid att vänja vid nytt spelsystem och nya lagkamrater, säger Daniel Sedin på telefon från västra Kanada.

– Nu har de acklimatiserat sig. Loui (Eriksson) har till exempel varit grym på slutet. Jag tycker det sett riktigt bra ut sedan vi bröt den där sviten.

”Blev nog en liten styrning”

Mot Toronto hemma i Rogers Arena i natt tappade de 2-1-ledning i tredje perioden, men kom till slut tillbaka och vann på straffar.

– Väldigt skönt. Vi ska ut på en lång road trip och spela fem bortamatcher nu. Då känns det alltid bra att få avsluta med en seger på hemmaplan, fortsätter ”Danne”.

Som själv inledde målskyttet mot Leafs – med något så sällsynt som ett slagskott från blålinjen.

– Ja, det är inte så vanligt för min del. Det blev nog en liten styrning där, men det tar jag. Det är alltid skönt att få in första målet i matchen.

Brorsan Henrik hade, förstås, assist på Daniels sjunde fullträff för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM