Daniel Sedin sågar sina lagkamrater

HOCKEY

"Det har varit ett problem i flera matcher"

St:Louis Blues körde över Vancouver Canucks och vann med 3–0.

Ett resultat och en insats som fick Daniel Sedin att rasa.

– Vissa av våra spelare anstränger sig inte, säger svensken enligt Vancouver Sun.

Daniel Sedin var inte nådig i sin kritik mot lagkamraterna efter att hans Canucks inkasserat en tung förlust i Rogers Arena mot Blues. 0–3 i mål. 19–50 i skott.

– Det som oroar mig är viljan. Och jag tror att vissa av våra spelare inte anstränger sig. Det är inte bra nog. Och jag tror de jag syftar på vet vilka dom är. Det är pinsamt att inte kunna ge sitt yttersta i varje match, säger den besvikne assisterande lagkaptenen.

"Finns en anledning"

Som menar att bristen på ansträngning är anledningen till Canucks skrala säsong.

– Det har varit ett problem i de flesta matcher. Tidigt på säsongen vann vi en del eftersom att vi hade tillräckligt med spelare som kämpade. Men om man inte ger sitt yttersta i varje byte, i varje match, så kommer man förlora med 2–3 och 1–2 som vi har gjort det här året. Det finns en anledning till alla dessa uddamålsförluster.

Fjärde raka förlusten

Förlusten var den fjärde på raken för ett skadeskjutet Canucks,  som endast har äran att spela för efter att ha missat att ta sig till Stanley Cup-slutspelet.

Daniels bror Henrik var inte lika hård i sin kritik efter överkörningen mot Blues – även om han så klart heller inte var nöjd.

– Jag tycker inte att vi gjorde vår sämsta match för säsongen. Vi spelade mot ett bra lag och de vann skottstatistiken med 50–19. Det är var vi är just nu, säger Henrik Sedin till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM