”Senan klarade sig med nån millimeter”

avEmil Larsson

Publicerad:

Tur i oturen för Leksandsmålvakten

Foto: Bildbyrån
Atte Engren klev av skadad.

Efter två raka vinster förlorade Leksand mot Skellefteå med 4–1 på bortaplan.

Men det kunde ha blivit dubbla olyckor.

För i slutet av matchen fick Leksandsmålvakten Atte Engren utgå med svåra smärtor efter att han blev trampad på ena ankeln av en Skellefteåspelare.

– Enligt Skellefteås läkare Karin (Rundblad) var det en sena som klarade sig med någon millimeter, säger Leksands tränare Per-Erik Johnsson.

Inför säsongen värvades Leksand Atte Engren från KHL-laget Atlant Mytishchi som tilltänkt förstamålvakt. Men precis som laget fick han en tung start på säsongen. I slutet har han däremot visat klass när Leksand har tagit två raka segrar.

Även fast Leksand under torsdagen förlorade med 4–1 så bjöd finländaren på stundtals stort målvaktsspel när han visade sina akrobatiska förmågor.

Engren kunde däremot inte fullfölja matchen.

”Han är sydd och okej”

För med knappa fem minuter kvar av matchen vid ställningen 3–1 fick han utgå med svåra smärtor efter att han blev trampad på ena ankeln i sin målgård av en Skellefteåspelare.

Och det var verkligen nära ögat att skadefrånvaron skulle bli lång.

– Jag tror att det blir några stygn. Enligt Skellefteås läkare Karin (Rundblad) var det en sena som klarade sig med någon millimeter. Han är sydd och okej, så det är lugnt, säger Leksands tränare Per-Erik Johnsson efter matchen.

Det är inga sjukhusbesök?

– Nä, det sköttes på bänken därinne.

Perra: Stor skillnad

Efter att Atte Engren hade gått ut kom Jonas Arntzen in och han fick en mardrömsstart. För första skottet gick i mål när Oscar Möller satte slutresultatet 4–1, och det betydde att Leksands två matchers långa segersvit var bruten.

– Skellefteå är bättre än oss, det är inga tvivel om det. Några uppträdanden vid deras mål har vi tvättat bort senaste tiden, men det kan också bero på Skellefteås fart och den press de sätter.

Trots förlusten tycker Per-Erik Johnsson att Leksand ändå är på rätt väg jämfört med inledningen av säsongen.

– Oj, oj, oj. Skulle vi titta på första matchen och jämföra med någon av de bättre matcherna är det stor skillnad. Så det går framåt, absolut.

Publicerad: