”Karlskrona har gjort en imponerande resa”

Foto: Karlskrona slåss för sin överlevnad i SHL.
HOCKEY

Ny match i ödeskvalet mot AIK.

Då har Karlskrona fått besök av Svenska ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som inspekterat klubben.

– De har gjort en imponerande resa, säger han.

Foto: Anders Larsson.

Att Karlskrona gick upp i SHL för nästan exakt ett år sedan hör till en av hockey-Sveriges största skrällar genom tiderna.

Klubben hade varken organisation eller resurser som kan mätas med övriga SHL-klubbar och Karlskrona fick dispens på de arenakraven ligan har satt upp.

Inför det tredje mötet i ödeskvalet mot AIK, där Karlskrona slåss om fortsatt SHL-existens, hade klubben besök av Svenska ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson.

– Jag har haft möte med föreningen om utvecklingen sedan klubben bildades. Vad det betytt organisatoriskt och sportsligt med att gå genom divisionerna.

– Vi har pratat om allt från faciliteter, organisation och hockeyverksamheten. Och så har jag träffat kommunalrådet. Det är viktigt att få vara med och lyssna. Viktigt att sätta oss ner och prata och få en inblick, fortsätter Larsson.

Hallen renoveras

Hur ligger Karlskrona till vad gäller kraven?

– Det är inte min uppgift att agera licensnämnd eller expert på arena- och verksamhetsfrågor. Men den resan som Karlskrona har gjort är imponerande. Klubbdirektören hade en lång lista på saker som fallit på plats under en kort tid.

Så fort säsongen är över inleds renoveringen av ABB Arena. Hallen tar just nu endast 3 450 åskådare, men bygget – som redan är påbörjat – ska ge Karlskrona en publikkapacitet på 5 050 åskådare varav 3 500 sittplatser.

– Organisatoriskt har det varit en utmaning, men vi är där vi ska vara. Sportsligt utnyttjar vi dock andra livlinan just nu, säger Karlskronas ordförande Tobias Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM