Han snuvas på NHL – stannar i Frölunda

avLinus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

New York Islanders vägrade att släppa rättigheterna till Johan Sundström: "Tråkigt..."

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Trots att han snuvas på NHL är Sundström positiv inför en fortsättning i Frölunda. ”En av Europas bästa klubbar”, säger han.

Han var Frölundas slutspelskung.

Johan Sundström, 23, ville ha en ny chans i NHL – men stoppas.

New York Islanders vägrade att släppa rättigheterna till honom.

– Jag gjorde allt i min makt för en ny resa, säger han till gp.se.

Efter succén i Frölunda – SM-guld och slutspelets mest värdefulle spelare – trodde nog de flesta att Johan Sundström skulle lämna för NHL.

Det trodde han själv också.

I natt var det deadline för NHL-klubbarna att sajna spelare som har ett befintligt SHL-kontrakt och för Sundström blev det aldrig någon flytt tillbaka till Nordamerika.

Äger rättigheterna

Han tillhör fortfarande New York Islanders, klubben som inte trodde på honom för ett år sedan – men vägrade nu att släppa rättigheterna.

Det innebar att ingen annan NHL-klubb kunde värva Sundström.

– Exakt hur nära det var vet jag inte. Men Islanders var inte villigt och släppa mig. Tråkigt…, säger han till gp.se.

Stannar i Frölunda

– Jag känner att jag gjorde min bästa säsong och gjorde allt i min makt för en ny resa. Det finns saker som jag inte kan styra eller kontrollera, men det är som det är. Jag får gilla läget, sporten är en business såklart, fortsätter 23-åringen.

Sundström kom från just Islanders inför den gångna säsongen, svarade för 36 poäng på 51 grundseriematcher, ytterligare nio poäng i SM-slutspelet och avslutade säsongen med VM-spel i Tre Kronor.

– Men känslan är fortfarande bra. Det känns bra att få stanna i en av Europas bästa klubbar och köra ett år till, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM