Ilskan mot offret: ”Han ligger kvar”

HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda upp i serieledning efter nionde segern på elva matcher.

Men den stora snackisen efteråt var Kristoffer Gunnarssons huvudtackling på Frederik Storm.

– Jag tycker att Storm bjuder ut sig i det läget, säger Roger Rönnberg.

– Det är en jätteful tackling, svarar Malmötränaren Peter Andersson.

Foto: BILDBYRÅN

Robin Figren och Jonathan Sigalet har redan varit avstängda för huvudtacklingar i höst. Oscar Engsund sitter just nu av sin avstängning för den fula knätacklingen mot Leksand.

Och mot Malmö var det dags igen. Kristoffer Gunnarsson tryckte upp axeln i huvudet på Frederik Storm och åkte på klubbens fjärde matchstraff i höst.

Men den här gången försvarades Frölundasspelaren av sin tränare.

– Det är jättetråkigt om någon blir skadad, men vi behöver få en bedömning som utgår från handling och inte konsekvens, säger Roger Rönnberg.

I ordkrig efteråt

Presskonferens efter matchen blev rekordlång då Rönnberg och Malmötränaren Peter Andersson diskuterade sina åsikter om tacklingen.

– Om vi ska lära backarna att spela försvarsspel på rätt så sätt så spelar Gunnarsson hela situationen stick on puck. När sedan deras nummer nio (Frederik Storm) ska ta sig förbi honom så finns nästa lager, det måste man förstå. Man utsätter sig för en risk att bli tacklad. Sedan kan vi diskutera tacklarens ansvar, men jag tycker också att spelaren med puck i det här läget bjuder ut sig. Som back är det väldigt, väldigt svårt att stoppa en rörelse när du går med skridskorna i en riktning och sätter tryck, säger Rönnberg.

Storm såg riktigt dimmig ut efter smällen, men spelade ett byte till.

– Mina spelare blir tokiga på att han är inne på isen efteråt och kände att det smakade lite illa i munnen, fortsätter Rönnberg.

”Såg rätt risig ut”

Peter Andersson förklarar.

– Han är så inne i matchen och vill kanske känna sig för. Det är svårt för oss att stoppa honom när han känner sig okej, det tar kanske en minut innan det sätter sig och det gjorde det ganska snabbt. Sedan såg han rätt risig ut. Det är nog inget vidare med honom.

Andersson höll inte med Rönnberg.

– Det som stör mig är att det här aldrig händer på träning, det händer på matcher. Jag tror att Gunnarsson hade kunnat stoppa honom på ett annat sätt. Den tar ju klockrent i huvudet på honom.

Frederik Storm var i så dåligt skick efter matchen att han inte kunde prata med media. Även Kristoffer Gunnarsson försvann snabbt från Scandinavium utan att prata med några reportrar.

Peter Andersson vill se en regelförändring, men inte samma som Rönnberg.

– Man kanske borde ha en regel att man måste in och bli undersökt av läkare direkt efter en huvudtackling. Det skulle jag kunna tänka mig.