Örebros kris: ”Det är vi mot världen nu...”

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Rögle bröt en svart svit.

Örebro blev utklassat.

Då säger Örebros lagkapten Viktor Ekbom:

– Det är vi mot världen nu.

Foto: BILDBYRÅN

Rögle hade tagit tre poäng på de elva senaste matcherna, förlorat de sex senaste och halkat ner till en jumboplats i tabellen.

Hemma mot Örebro kom islossningen när de vann med 5–0 mot ett uddlöst Örebro.

– Väldigt skönt. Hela laget gör en gedigen insats, alla sliter stenhårt och för en gångs skull studsade pucken med oss. Det är skönt att stå här som en vinnare, säger Rögles lagkapten Christopher Liljewall.

”Vi mot världen”

Ludvig Rensfeldt gjorde två snabba mål, Bryan Lerg gjorde 3–0 och Cade Fairchild 4–0 innan Daniel Sylwander gjorde 5–0. Örebros målvakt Julius Hudacek tappade in den pucken och åkte direkt mot avbytarbåset för att ersättas av reservmålvakten Axel Brage.

Efteråt var Örebros lagkapten Viktor Ekbom rejält besviken.

– Vi är inte nöjda. Jag vet inte vad jag ska säga… Det är jättedåligt, säger Ekbom.

Örebros form svajar och laget parkerar på en elfteplats i tabellen.

– I det här läget som vi är i hade vi inte klagat om vi hade fått några enkla mål. Men nu är det bara att gå ihop som grupp. Det är vi mot världen nu, säger Ekbom.

Utveckla.

– Det är inte många som är på vår sida nu, det ska det inte vara heller så som vi spelar. Det är sånt här man blir starkare av också, vi ska resa oss och bli starkare än någonsin. Vi har gjort det förr och det är match i morgon igen, säger Ekbom.

Pikar Örebro

Ja, under lördagen möts lagen igen, fast i Örebro. Ekbom påpekar att det är skönt med en så pass snabb chans till revansch.

Samtidigt skickar Christopher Liljewall en passning till närkingarna:

– Vi jobbar hårdare än dem, därför står vi här som segrare. Den melodin ska vi fortsätta på, då tror jag att vi kommer få med oss tre poäng från Örebro, säger Liljewall.

ARTIKELN HANDLAR OM