Dif:s lagkapten: Jag kollar inte tabellen

Foto: BILDBYRÅN
Calle Ridderwall.
HOCKEY

VÄXJÖ. Djurgården föll mot Växjö och åkte på fjärde raka förlusten.

Nu är man bara två poäng före Leksand under kvalstrecket.

– Jag kollar inte så mycket i tabellen, säger kaptenen Calle Ridderwall.

Djurgården hade poäng i sju raka matcher inför matchen mot Växjö, men föll då med 1-4 och har nu förlorat fyra raka matcher (tre efter straffar eller övertid).

Sämsta insatsen för säsongen

Tränaren Robert Ohlsson stämplade matchen mot Växjö som ett bottennapp.

– Jag måste vara ärlig och säga att Växjö var bättre på att spela ishockey, spela utan pucken och vinna närkamper, säger han.

– Jag såg inte detta komma. Vi hade gjort sju jäkligt bra matcher innan och tre grymma träningar i veckan, och jag trodde på en helt annan match. Jag var förvånad. Att Växjö skulle göra en bra prestation var jag medveten om, men att vi inte skulle vara bättre... det var inget snack i den här matchen, Växjö var bättre.

Djurgårdens akilleshäl just nu?

Målskyttet.

Laget har bara gjort fyra mål på fyra matcher.

– Många hittar inte flytet i det offensiva spelet. Som forward är det fruktansvärt jävla frustrerande, säger kaptenen Calle Ridderwall om måltorkan.

Tappat på nytt

Innan landslagsuppehållet i november vann Djurgården bara två av tretton matcher och fastnade i tabellens bottenträsk.

Efter uppehållet lyfte dock laget och vann sex av åtta matcher, något som skapade andrum i bottenstriden och Djurgården såg ut att lämna kvalstrecket bakom sig.

Men sedan har laget tappat – igen.

Formstarka Leksand, under kvalstrecket, är nu bara två poäng efter Djurgården.

Lagen möts dessutom på Hovet på lördag.

– Jag kollar inte så mycket i tabellen, men varje match är tajt. Det har varit så länge eftersom vi fick en så dålig start, säger Ridderwall.

– Nu kommer Leksand till vår rink och vi vill vinna alla matcher, speciellt hemma, och när det är lag bakom oss i tabellen så blir det ännu viktigare.