Vändningen: Kan stanna kvar ändå

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Styrelsen höll krismöte – tappar 45 miljoner kronor

Kontraktet bröts men Johansson kan bli kvar.
Foto: TT
Kontraktet bröts men Johansson kan bli kvar.

Andreas Johanssons kontrakt med Modo bröts i och med att klubben åkte ur SHL.

Men styrelsen vill ha honom kvar.

”Vi ser mycket gärna Andreas Johansson i den rollen”, skriver Modo på sin hemsida.

Modo ledde med 3–1 i den sjunde och avgörande kvalfinalen och hade en jättepress på Leksand. Men trots det – och 50–18 i skott – spelar den man i allsvenskan nästa säsong.

En chockvåg sköljde över Fjällräven Center när Leksand sköt in det avgörande målet i förlängningen och redan nu inleds Modos arbete för nästa säsong.

I lördags berättade ordföranden Tomas Byberg att klubben står inför en totalrenovering och att samtliga positioner inom klubben ska ses över.

Kan bli kvar

På söndagen samlades styrelsen för ett krismöte.

Där kom man överens om att man fortfarande ser Anderas Johansson som sin huvudtränare för kommande säsong.

”När det gäller tränare för herrarnas representationslag anser vi att det är angeläget att agera snabbt. Vi ser mycket gärna Andreas Johansson i den rollen och Per Svartvadet kommer att återrapportera hur diskussionerna fortlöper”, skriver Modo i sin rapport.

Johansson hade kontrakt till 2018 men det bröts i och med att klubben åkte ur SHL. Sportbladet har sökt honom, men bara kommit fram till telefonsvararen, där Johansson meddelar att han är på semester och således inte anträffbar.

”Jobbig process”

I Modos rapport från styrelsemötet avslöjar man även att intäkterna kommer att minska från cirka 145 miljoner kronor till cirka 100 miljoner kronor nästa säsong.

”Det innebär naturligtvis att vi aktivt måste hitta nya intäktskällor, men i närtid måste vi genomföra ett antal neddragningar. /// Det är en jobbig process för alla inblandade, men detta är tyvärr helt nödvändigt för att anpassa organisationen till det nya läget”.

Publicerad: